Közélet

Emelkedett az öngyilkosságok száma

Pozsony | Az elmúlt egy évben emelkedett az öngyilkosságok száma. „2018-ban 533 ember vetett véget az életének Szlovákiában, 27-tel többen, mint egy évvel korábban. 773 ember kísérelt meg öngyilkosságot, 68-cal kevesebben, mint az előző évben – tájékoztatott csütörtökön az Egészségügyi Információs Központ (NCZI).
TASR

2019. július 18. 14:37

A legtöbb öngyilkosság az 50-59 évesek körében fordult elő. Négy 14 év alatti gyerek is önkezével vetett véget az életének. „A gyerekek körében az öngyilkosság legfőbb okai a konfliktusok és a családi problémák, ritkább esetben az iskolai gondok” – mondta Peter Blaškovitš, az NCZI vezérigazgatója. A statisztikák szerint négy kiskorú gyerek (két fiú és két lány), valamit tizenöt 15 és 19 év közötti fiatal lett öngyilkos, közöttük 11 fiú. Mindkét korcsoportban egyel több eset történt, mint egy évvel korábban.

A legtöbb öngyilkosság - több mint 600 – 2008-ban, 2010-ben és 1013-ban történt. Az éves átlag 548 eset, vagyis a tavalyi 533 öngyilkosság ez alatt van. Az öngyilkosságot elkövetők között több a férfi. Tavaly először volt az öngyilkosságot elkövető férfiak aránya 80 százalék alatt (425 eset). Ezzel ellentétben a nők aránya 20,3 százalékra emelkedett. A 60 és 69 év közötti nők körében vannak a legtöbben, akiknek a fejében megfordul az öngyilkosság gondolata.

2014 óta egyre több, állandó alkalmazásban lévő ember kísérel meg öngyilkosságot. 2018-ban emelkedett az öngyilkosságok száma a munkanélküliek körében, 23 ilyen eset történt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Megújul a vágsellyei állomás

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?