Közélet

Egységes jobboldalnak örülne a Smer

Pozsony | Ján Richter munkaügyi miniszter, de véleménye szerint az egész Smer is annak örülne, ha a jobboldali pártok egyesülnének, és így a kormánypárt teljesértékű ellenfeleivé válnának.
SITA

2013. február 24. 18:15

 

A tárcavezető erről a közszolgálati televízió Öt perc múlva 12 című műsorában beszélt. „Lehet, hogy meglepem önt, de nemcsak én, hanem a Smer is üdvözölné, ha a politikai spektrum másik oldalán egy erős ellenfelet látnánk, amellyel a programról és tartalmi kérdésekről folytathatnánk vitát” – mondta. 
 
Richter azt kívánta a jobboldalnak, hogy egyesüljön, ám nem gondolja, hogy ez megtörténik. Ahhoz, hogy a jobboldali pártok egyesüljenek, Richter szerint egyetértésre kellene jutni a programjukat illetően. „Így kezdődhet az integráció, és így kezdődött a baloldalon is” – mondta.
 
Miroslav Beblavý (SDKÚ), aki ezen a héten Lucia Žitňanskával együtt elindította a Találjuk ki Szlovákiát! programplatformot, megerősítette, hogy nem kíván távozni a pártból. „Szlovákiának az a problémája, hogy a Smer kivételével valamennyi párt megélt már valamiféle szektás törekvést. Ha valaki nem azonosul a hivatalos irányvonallal, az távozik, vagy kirúgják. Mi erre úgy tekintünk, hogy képviselő vagyok, az emberek bíznak bennem. Én több mint 15 ezer preferenciaszavazatot kaptam a szavazóktól, Lucia Žitňanská több mint százezret. Kötelességünk a jobboldali politikát jobbra formálni” – mondta. 
Önnek ajánljuk

Emeletes vonat, és újabb késések a Pozsony – Dunaszerdahely szakaszon

Frissítve

Hivatalos: Cséfalvay kilép a Hídból

Elejtett telefon buktatta le a táskatolvajt

Indul az országos mellrákszűrés

Kevés tejet iszunk

Vágsellye felújítaná a helyi kultúrházat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?