Közélet

Eddig a Híd költötte a legtöbbet a megyei választási kampányra

Pozsony | Eddig hat politikai párt – a KDH, a Híd, az Sas, az SNS, a Smer és az MKP – hozta nyilvánosságra a belügyminisztérium honlapján az úgynevezett transzparens számláját, amelyen bárki figyelemmel kísérheti, mennyit költenek az egyes pártok a novemberi megyei választások előtti kampányra.
author
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2017. augusztus 7. 09:10

A legtöbb pénz a Smer számláján volt, az eredeti 500 000 euróból 462 481 euró maradt. Az eddigi kiadások után a Hídnak közel 250 000 eurója maradt a 450 000-ből. Az SaS kerek százezer euróval indított, a számlán 67 508 euró maradt. A KDH úgy döntött, a kampányra 30 000 eurót költ, jelenleg még 28 994 euró áll a rendelkezésére. Az SNS eddig a kampányra nem egész háromszáz eurót költött, a 15 000 euróból ugyanis 14 764 maradt a transzparens számlán. Az MKP 12 900 eurót különített el erre a célra, 10 481 euró maradt még a pártnak a költekezésre. 

A szóban forgó pártok mindegyike jelezte, hogy ebből az anyagi forrásból akarják támogatni a megyefőnök-jelöltjeiket azzal, hogy az egyes jelölteknek saját zsebből is hozzá kell járulniuk a kiadásokhoz. Egyedül az SaS téríti jelöltjeinek teljes mértékben a kampánykiadásokat. A megyei választások november 4-én lesznek, a kampány hivatalosan június 28-án vette kezdetét. A politikaipártokakampányra500000 eurót költhetnek el, a jelöltek 250 ezret. 

A megyefőnök-jelöltek közül eddig kilencen tették közzé transzparens számláikat, konkrétan Jaroslav Baška, Milan Belica, Jaroslav Džunko, Milan Ftáčnik, Martin Juhaniak, Igor Kašper, Rudolf Kusý, Peter Oremus és Jozef Uhler. Többen is bejelentették már, hogy megpályázzák valamelyik megyefőnöki posztot, viszont eddig csak ez a kilenc jelölt tette közzé a választási kampánnyal összefüggő kiadásait a transzparens számlán. Mivel az SaS saját jelöltjei helyett (Juraj Droba – Pozsony; Martin Klus – Besztercebánya; Renáta Kaščáková – Trencsén) fizeti a kampányt, a párt köteles létrehozni és nyilvánosságra hozni a transzparens számlát. 

Azon jelöltek közül, akik már létrehozták a számlát, a legnagyobb összeg felett, 32 784 euróval Rudolf Kusý rendelkezik. 13 807 eurója van Milan Ftáčniknak, Uhler számláján 10 015, Baškáén 6008 euró van. Nem egész 3000 euró felett rendelkezik Belica, 1095 euróval pedig Oremus. Kašper számlája 773 eurót mutat, Džunkoé 773 eurót, Juhaniaknak pedig eddig csak 62 eurója van a kampányra. A transzparens számlák létrehozását törvény írja elő. (dem, TASR)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Beňová Sylvia, az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) szabályozótanácsának a tagja és Élesztős Pál energetikai szakértő, a Szövetség energiaügyi tanácsadója volt az Új Szó-stúdió vendége. A műsorvezető, Czímer Gábor (Fotó: Somogyi Tibor)

Az energiaválságról beszélgettünk az Új Szó-stúdióban

Baleset történt pozsonyban

Megállóba hajtott egy részeg sofőr Pozsonyban, legalább öten meghaltak

busz k

Ingyenes lesz a városi buszközlekedés Dunaszerdahelyen

szélvihar

Riasztást adtak ki szélvihar miatt hétfőre!

baleset k

TRAGÉDIA: Borzalmas kínok között hagyta meghalni munkatársát egy férfi

új szó

Miről ír a hétfői Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.