Közélet

Danko: Semmi értelme nem volt Čaputová reakciójának

Pozsony | Andrej Danko (SNS) házelnök szerint semmi értelme nem volt Zuzana Čaputová államfő Lukasenko fehérorosz elnöknek küldött üzenetének, melyben jelezte, hogy a Dankótól kapott meghívás nem államfői szintről jött.
TASR

2019. június 30. 12:36

- TASR-felvétel

Zuzana Čaputová államfő értesítette Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnököt, hogy a meghívás a szlovák nemzeti felkelés (sznf) 75. évfordulójáról való megemlékezésre nem tőle érkezett. Čaputová ezt csütörtökön jelentette be újságírók előtt, miután a három legfőbb közjogi méltóság aláírt egy közös nyilatkozatot Szlovákia külpolitikai irányvonaláról. Lukasenkót Andrej Danko (SNS) házelnök hívta meg Szlovákiába, aki június elején járt Fehéroroszországban.

Danko a TA3 vitaműsorában elmondta: szerinte a fehéroroszok hivatalos képviseletének helye van az ünnepségen, és "amikor Čaputová elkezdte szelektálni a vendégeket a saját politikai beállítottsága szerint", Danko személyesen kérte arra, hogy ne tegye.

Danko szerint Miroslav Lajčák külügyminiszter nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy nem tudott Lukasenko meghívásáról. "A meghívásról tudott a szlovák nagykövet, aki erről tájékoztathatta Lajčákot."

Az alkotmánybíró-választás kapcsán a parlament elnöke megjegyezte: az SNS mindig szavazott, és szavazni is fog. Ő a szeptemberi nyilvános szavazást támogatja. Megerősítette továbbá, hogy ha az ellenzék által beterjesztett nyelvtörvény-módosítás harmadik olvasatba kerül, az SNS kilép a koalícióból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Az AB elnöke felszólította a képviselőket, hogy válasszák meg a jelölteket

Jövőre 370 euróra emelkedik a gyermekgondozási segély

Már a szlovákiai pékek is megemelnék az áraikat

Ákos koncert és DAC mérkőzés a Csallóközi vásárban

Több pénz kell az Általános Egészségbiztosítónak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?