Közélet

Danko: Méltányolom az EU-t, de reformokra lenne szüksége

Pozsony | Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke továbbra is jó kapcsolatot kíván ápolni minden országgal egyformán, továbbá kitart amellett, hogy Európa-párti politikát folytat.
TASR

2019. április 20. 12:08

- TASR-felvétel

Az Európai Uniót Danko sikeres projektnek nevezte, és Szlovákia helyzetét is tovább javítaná az Unión belül.

Ezt Tomáš Kostelník, a házelnök szóvivője erősítette meg a TASR hírügynökségnek.

"Meggyőződésem, hogy az EU egy sikeres projekt, és soha nem vontam kétségbe Szlovákia tagságának helyességét. Jó kapcsolatot akarok ápolni minden országgal, keleti és nyugati irányban is. Jó barátaim vannak Oroszországban csakúgy, mint Luxemburgban és Berlinben" - mondta el Danko. Szerinte szerencsétlen dolog a politikusokat Nyugat- és Kelet-pártiakra osztani, számára a legfontosabb a Szlovákia-pártiság.

Hozzátette továbbá, hogy csaknem 42 országba tett hivatalos látogatást, három ország parlamentjében szólalt fel, külön megemlítette a EU-tagállamok házelnökeinek találkozóját Bécsben, a pápai audienciát, a találkozót Miloš Zeman cseh államfővel, berlini, luxemburgi útját és tárgyalásait az izraeli elnökkel.

"Mindig azt hangsúlyozom, hogy az Európai Unió a lehető legjobb megoldás Szlovákia számára. Célom, hogy javuljon az ország helyzete az EU-n belül. De az EU-nak is reformokra lenne szüksége, és mikor erről beszélek, az nem azt jelenti, hogy kifogásolom a tagságunkat" - nyilatkozta Danko.

A házelnök véleménye szerint az EU-nak minél hamarabb biztosítania kellene a tagországok állampolgárainak biztonságát a digitális térben. Ráadásul azzal sem ért egyet, hogy egyes európai uniós képviselők nagyon eltávolodtak az ország átlagpolgárait foglalkoztató problémáktól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kundera nem jön Brünnbe

Sima finn és orosz siker, hétfőn kiesési derbik a hoki-vb-n

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?