Közélet

Danko is szavazott, a választásokban változtatási lehetőséget lát

Nagyon fontos, hogy az emberek részt vegyenek a közéletben. Ezt Andrej Danko (SNS) jelentette ki szombaton kora este, miután leadta szavazatát. A parlament elnöke Annamajorban, Erzsébetmajor településrészen választott polgármestert és képviselőjelölteket.
TASR

2018. november 10. 20:48

- TASR-felvétel

„Az önkormányzat jó felkészülési lehetőség akár a nagypolitikára is. Számomra ez ma tényleg arról szól, hogy a régiómban, a községemben megváltoztassak valamit” – jelentette ki a házelnök. Hozzátette: nem kell, hogy az emberek kedveljék a jelenlegi politikusokat, de nagyon fontos, hogy ne csak morgolódjanak, hanem be is kapcsolódjanak a politikába. „Számomra az önkormányzati választás azért különleges, mert ezen keresztül jutottam a politikába” – mondta Danko, hozzáfűzve, hogy az emberek és a nyilvánosság szolgálata sokkal nehezebb, mint ahogy azt kezdetben elképzelte.

Az önkormányzatok jogköreivel és a finanszírozásukkal kapcsolatban Danko rámutatott, hogy az önkormányzatok bevétele a természetes személyek jövedelemadójából származik, és érzékelhető, hogy a községek változnak, fejlődnek és befektetnek. Úgy véli, a települési önkormányzatokról szóló törvény jól működik a gyakorlatban.

„Sok olyan dolog van, amelyeket a kor hozott magával, nem beszélve a községek és városok leányvállalatairól, a joggyakorlásról ezekben a vállalatokban és az ügyvivők felelősségéről. Mivel négy-öt évig képviseltem egyes önkormányzatokat, tudom, milyen problémák merültek fel, amikor például nem kaptuk meg időben az építési engedélyt, és emiatt konkrétan Récsén (Rača) néhány tízmilliós kár fenyegetett, és milyen nehéz volt végül megoldani ezt” – fejtegette Danko.

A parlament elnöke úgy véli, hogy ami az önkormányzatok, a községek és az állam viszonyát illeti, a rendszer jól van beállítva. Változtatásokra a megyék hatásköre terén lát lehetőséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Átlagon felüli lehet 
az idei gyümölcstermés

Hónap végére eldőlhet a magyar koalíció sorsa

Négy jelölt indulhat a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjáért

Čaputová a ´68-as eseményekre emlékezett

Súlyos balesetet okozott egy begörcsölt láb - két kisgyerek is volt a kocsiban

Útmutatót készített a környezetvédelmi tárca a csomagolásmentes boltok számára

Legfrissebb galériák
Olvasta már?