Közélet

Danko: Az oroszellenes szankciókat el kell törölni

Pozsony | Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke leszögezte, hogy soha nem vonta kétségbe Szlovákia EU-tagságát. Azt azonban elutasítja, hogy továbbra is hazudjanak az Oroszország ellen hozott szankciókról. Szerinte ez utóbbiak hatástalanok, éppen ezért el kellene törölni őket.
TASR

2018. október 11. 16:47

Andrej Danko - TASR-felvétel

„Mindenkinek, aki a szankciókat említi, először át kellene tanulmányoznia, hogy miről szólnak. A szankciók bizonyos mértékben korlátozzák a gazdasági együttműködést, emellett pedig így is, úgy is megkerülik őket. A szankciók egyoldalú utazási korlátozást is jelentenek. Az Oroszországi Föderáció képviselője nem látogathat az EU-ba, fordítva azonban ez már nem érvényes” – hangsúlyozta a koalíciós SNS elnöke.

 

2018. október 11. 15:39

Kiska sajnálattal vette tudomásul, hogy Danko bírálta az oroszellenes szankciókat

Danko ezzel arra utalt, hogy mostanában egyáltalán nem számít kivételnek, ha európai állami vezetők Moszkvába látogatnak. „Az ellenkezője igaz. A világ és Európa vezetői egymásnak adják a kilincset Oroszországban” – hívta fel a figyelmet Danko, példaként említve a holland parlament elnökét, az osztrák és a magyar miniszterelnököt, a francia és a német államfőt. Még ebben az évben Moszkvába látogat a cseh és az osztrák parlament elnöke is.

Danko ugyanakkor ismételten megerősítette EU-párti álláspontját. „Politizálni kell nyugat, de kelet felé is. Soha nem vontam kétségbe az EU-tagságunkat, és soha nem is fogom. Ezt az antalyai csúcson is hangsúlyoztam. Ugyanakkor elutasítom a további hazudozást a szankciókról” – fogalmazott a házelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Éljünk a választás jogával, és ne hagyjuk magunkat félrevezetni!

EXKLUZÍV: A dunaszerdahelyi leszámolás után megjelent cikkünk először az ujszo.com-on!

Kórházba került Maroš Šefčovič felesége

Délután erős szél várható Nyugat-Szlovákiában

Kötelező szabadtartás a tojástermelőknél

Kuciak-gyilkosság: Peter Tóthot kihallgatja a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?