Közélet

Csontit, a Sátor-bűnbanda tagját 22 évre ítélték

Besztercebánya | A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) hétfőn 22 év szabadságvesztésre ítélte N. „Csonti” Zsoltot, a Sátor-bűnbanda fejének, Sátor Lajosnak a jobbkezét. A banda főnökének volt testőre és sofőrje a többi bűntársával együtt a múltban elkövetett gyilkosságok miatt felelt a bíróságon. Csonti rögtön a per kezdetén, tavaly májusban beismerő vallomást tett. A bűnbanda nyolc tagjára összesen 12 bűntett elkövetése miatt kiszabott büntetés 17 és 25 év között mozog. Az ítélet nem jogerős.
TASR

2019. március 25. 14:49

Frissítve

A bírósági döntés a dunaszerdahelyi Fontána bárban elkövetett tízes gyilkosság huszadik évfordulójára lett időzítve, nyilván nem véletlenül. 

 

123

 

2019. március 25. 12:28

EXKLUZÍV: A dunaszerdahelyi leszámolás után megjelent cikkünk először az ujszo.com-on!

Az ítélet nem életfogytiglan lett, annak ellenére, hogy sokan ezt várták. A Specializált Büntetőbíróság szenátusa elnökének elmondása szerint Csonti esetében az is közrejátszott, hogy beismerte a bűnösségét, és a büntetőeljárásban részt vevő szerveknek jelentős segítséget nyújtott a bűntények és a bűnbanda felderítésében.

A legmagasabb büntetést, 25 évet, Kristián K. kapta, aki nem ismerte be az egész bűntevékenységben való részvételt, csak a bűnbandában való tagságot. A bűnbanda Dunaszerdahelyen, Galántán, Komáromban, de Szlovákia és Magyarország más területein is tevékenykedett 1999-től 2010-ig. Erőszakos, személy és vagyon elleni bűncselekményeket, főleg gyilkosságokat követett el, például a Pápay-bűnbanda tagjai ellen, akikkel a felségterületekért harcolt, valamint az ún. strómanok ellen.

A vádlottak között van a volt rendőr, Boris D. is, aki tagadja a vádakat. A férfi a vád szerint előre tájékoztathatta Sátorékat a rendőrség szándékáról. Az ŠTS 17 évre küldte börtönbe.

„Az ítéletet igazságosnak és törvényesnek ítélem meg. A Sátor-ügy első szakaszát magunk mögött tudhatjuk. Meg kell dicsérni a nyomozócsoportot, amely továbbra is szorgalmasan dolgozik. További tíz testet ástunk ki, tehát biztosan új vádemelések és eljárások lesznek. A Sátor-ügy folytatódik" – reagált az ítélet kihirdetésére a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze.

Az ügyész szerint valószínű, hogy több, eddig még nem jogerősen elítélt személynek nőni fog a kiszabott büntetése, ugyanis újabb gyilkosságokkal is megvádolhatják őket. Ezenkívül előkerülhetnek még ún. törvénytisztelő polgárok, akik a közpolitikában is részt vettek, illetve további megrendelők, akik a bűnbandával ölettek meg valakit.

„Úgy gondolom, hogy az elkövetett gyilkosságok számát tekintve a Sátor-bűnbandának nincsen párja. Nemcsak Szlovákiában, de egész Közép-Európában nem tudok még egy bűnbandáról, amely több mint 40 ember haláláért lenne felelős" – tette hozzá az ügyész.

Sátorék egyik legbrutálisabb bűntette a saját emberük, Andrej Reisz meggyilkolása volt, akit 2006-ban lőttek le, majd feldarabolták, néhány testrészét ledarálták, majd a folyóba dobták. Hasonlóan brutális volt a bűnbanda fejének, Sátor Lajosnak a 2010-ben történt meggyilkolása is, akinek a földi maradványait és a gyilkos fegyvert még mindig nem találták meg. Sátor holttestét többször kiáshatták és más helyen újra eltemethették, amikor értesültek a rendőrség tervezett akcióiról.

A per, amelyet biztonsági okokból a besztercebányai büntetés-végrehajtási intézet falai között tartottak, majdnem egy év után zárult le.

Húsz éve napra pontosan ugyanazon a napon, amelyen kihirdették az ítéleteket, történt a dunaszerdahelyi Fontána étteremben a Pápay-bűnbanda tagjainak tömeges kivégzése, amelyet Sátor Lajos rendelhetett meg.

2019. március 25. 16:55

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ezer új állás jöhet létre az iskolai konyhákban

Pellegrini Amerikába látogat, Donald Trump fogadja a Fehér Házban

Az átalakulások nagy mestere

VIDEÓ: 140 km/órával előzgetett Budapesten, és az egészet Facebookon élőben közvetítette

GALÉRIA: Kim Dzsong Un megérkezett Vlagyivosztokba, és nagyon boldog

Hiányzott a vezéregyéniség 
a komáromi kosarasoknál

Legfrissebb galériák
Olvasta már?