Közélet

"Csonti" bűnösnek vallotta magát a csallóköziek maffiaperében

Besztercebánya | Nagy Zsolt, azaz "Csonti" bűnösnek vallotta magát a Sátor-per tárgyalásán a besztercebányai büntetés-végrehajtási intézet tárgyalótermében. A Sátor-banda nevű dunaszerdahelyi csoportot számos bűncselekménnyel vádolják, "Csonti" négy gyilkosságot vallott be.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 15. 17:38

Nagy "Csonti" Zsolt - Somogyi Tibor felvétele

A Sátor-banda nevű csoport azután vette át a hatalmat az alvilágban, hogy az előző maffiafőnököt, a Papa Joe néven ismert Pápay Tibort és társait 1999 márciusában lemészárolták a dunaszerdahelyi Fontána bárban.

A csoport Sátor Lajosról kapta a nevét, akit a saját emberei gyilkoltak meg, bár a testét soha nem találták meg.

A speciális ügyész a banda tagjainak többségét bűnszervezet megalapításával, szervezésével és támogatásával vádolja.

 

2018. május 15. 12:24

Kezdődik a nagy maffiaper: bíróság előtt a brutális Sátor-banda

Minden vádpontban bűnösnek csak a 43 éves Nagy "Csonti" Zsolt vallotta magát. K. Krisztián csak azt vallotta be, hogy tagja volt a csoportnak, további három vádpontban tagadja a bűnösségét.

A tárgyaláson jelen volt a meggyilkolt dunaszerdahelyi Raisz Szilárd és Csaba édesapja is és Sátor Lajos lánya és fia.

Az ügyész 14 ember ellen indított eljárást. A vádlottak padján már nem volt ott Csörgő Judit, Csonti egykori élettársa, a Híd volt bősi elnöke, két hete ugyanis elhunyt. A Híd bősi alapszervezetének volt elnöke és a párt dunaszerdahelyi járási elnökségének egykori tagja. Csörgő egy időben Sátor Lajos és Nagy Zsolt élettársa is volt – a párt 2016-ban lapunknak úgy nyilatkozott, nem tudtak Csörgő magánéleti kapcsolatairól. A vádirat szerint Csörgő Juditnak köze volt a Sátor-csoport diósförgepatonyi illegális cigarettagyárához, és több, a csoporthoz köthető cég kapcsán is felmerült a neve. A Híd egykori régiós politikusát 2016-ban felfüggesztette a párt. (SITA)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?