Čaputová: Szavazni azt jelenti, hogy alakítjuk az ország jövőjét

caputova kp

A választáson való részvétel azt jelenti, hogy részt veszünk Szlovákia jövőjének alakításában. Nem szavazni annyi, mint hagyni, hogy mások döntsenek helyettünk – fogalmazott Zuzana Čaputová köztársasági elnök az RTVS-ben tartott rendkívüli beszédében az elnökválasztás szombati, második fordulója előtt. Arra kérte az embereket, éljenek választási jogukkal, és szavazzanak arra a jelöltre, akit meggyőzőbbnek tartanak.

„Amikor döntést hozunk, ne a tökéletes politikust keressünk, mert nem találunk olyat. Mindannyian esendőek vagyunk. Válasszuk azt a jelöltet, amelyiknek a véleményével, az értékrendjével azonosulni tudunk. Figyeljünk oda arra, mit kínál, hogy összhangban vannak-e a szavai és a tettei, tisztességesen viselkedik-e a kampányban, intéz-e személyes támadásokat bárki ellen, hogyan kezeli az érzelmeit. Mert amilyen egy jelölt kampánya, olyan lesz később, a mandátuma idején is” – jegyezte meg az államfő. A külföldön élőket külön is megszólította, hogy vegyenek részt a választáson.

Az elnök asszony úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy bármelyik jelölt győz is, egyik sem fogja belerángatni Szlovákiát a háborúba, és nem küld szlovák katonákat Ukrajnába. „A köztársasági elnöknek nincs ilyen jogköre, és nincs is rá ok" – fogalmazott, és hozzátette, sajnálja, hogy a félelemkeltés is része volt ennek a választási kampánynak.

Az államfő azt mondta, szeretné, ha a megválasztott elnök mandátuma erős lenne. „Hogy igazi, Szlovákia számára fontos kérdésekkel foglalkozhasson – az életszínvonal emelésével, a társadalmi befogadással, az oktatással, s kultúrával, a kisebbségek védelmével, a környezetvédelemmel, a külpolitikával és hazánk érdekeinek védelmével. Hogy legyen esélye hozzájárulni ahhoz, hogy haladjon az ország, ne maradjon le a szomszédaink mögött, egészséges ambíciója legyen az, hogy a legjobbak között legyünk" - fogalmazott Čaputová, és hozzátette, szeretné, ha Szlovákiának jó híre lenne külföldön is, és az ország lakossága is hajlandó lenne mindent megtenni a fejlődésért. „Azt kívánom a leendő elnöknek, legyen energiája és lehetősége hozzájárulni Szlovákia fejlődéséhez” – mondta az államfő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?