Közélet

Bugár: Szívesen versenybe szállok Šefčovičcsal

Pozsony | Bugár Béla köztársaságielnök-jelölt és a Híd elnöke szívesen versenybe száll Maroš Šefčovičcsal az elnöki posztért, aki szerinte sokat dolgozott Szlovákiáért.
TASR

2019. január 18. 16:35

Bugár Béla leadta a jelöléséhez szükséges íveket - Somogyi Tibor felvétele

„Šefčovič úr az Európai Bizottságban sok éven keresztül sikeresen képviselte Szlovákiát, és sokat tett az országért. Nagyon szívesen szállok versenybe egy olyan emberrel, akinek az európai irányultsága nem vonható kétségbe, és aki ezt az első sajtótájékoztatóján is a prioritásai között említette” - közölte Bugár.

 

2019. január 18. 11:03

Maroš Šefčovič bejelentette, hogy indul az államfői posztért

Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság (EB) energetikai unióért felelős alelnöke pénteken jelentette be, hogy indul a márciusi köztársaságielnök-választáson. Az ajánlatot a Smer-SD-től kapta, és a párt vezetősége biztosította Šefčovičot a támogatásáról. Šefčovič nagyra értékeli a Smer-SD támogatását, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy nem tagja a Smer-SD-nek. A párt anyagi támogatását elfogadta, ugyanakkor azt is kijelentette, hogy független tud maradni.

Szlovákiának szerinte jó és elfogulatlan államfőre, valamint össztársadalmi kibékülésre van szüksége. Šefčovič államfőként a lehető legközelebb szeretne maradni az emberekhez. Hangsúlyozza az egészségügyön, az oktatáson és a szociális ügyeken belüli változásokat, ahogy a modernizációnak, a korrupció elleni harcnak és Szlovákia uniós irányultságának a fontosságát is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

VIDEÓ: Lerombolták Escobar volt drogbáró házát, elég volt a narkótúrákból

Trnava–DAC derbi a tévében

Le kell bontani a szeredi hidat

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

A Spartak nem hajlandó a Téglamezőn játszani

Legfrissebb galériák
Olvasta már?