Közélet

Bugár leadta az elnökjelöltséghez szükséges aláírásokat

Pozsony | Bugár Béla, a parlament alelnöke és a Híd elnöke összegyűjtötte a megfelelő számú aláírást ahhoz, hogy indulhasson az elnökválasztáson. A petíciót hétfőn adta le a parlamentben.
TASR

2019. január 14. 11:36

Bugár Béla - TASR/AP-felvétel

„34 656 aláírást gyűjtöttünk össze” – tájékoztatott Bugár, aki mindenki elnöke akar lenni, és nem szeretné megosztani a társadalmat. „Egész Európa és Szlovákia is viharos időszakot él át. A társadalom megosztott. A leendő elnöknek tapasztaltnak kell lennie, továbbá képesnek kell lennie arra, hogy összekössön, ne pedig szétválasszon. Mindenki elnökének kell lennie” – mondta.

Hozzátette: azért is döntött az indulása mellett, mert a társadalom szerinte már elég érett, és az emberek nem a jelölt nemzetiségével foglalkoznak, hanem azzal, hogy mit tett a múltban, mit csinál most és milyen elképzelései vannak Szlovákia jövőjét illetően.

 

A pártelnök megerősítette, hogy már létrehozott egy transzparens bankszámlát, melyen mintegy 200 000 eurónyi összeg szerepel. Egy jelölt legfeljebb 500 000 eurót költhet az elnöki kampányra. Bugár elmondta: igyekezni fog nem elkölteni az egész összeget. A választásokon a lehető legjobb eredményt akarja elérni. Úgy véli, van esélye, hogy a második fordulóba kerüljön.

Az elnökválasztásra március 16-án, szombaton kerül sor, a második forduló március 30-án esedékes. A jelöltekről szóló javaslatokat legkésőbb január 31. éjfélig kell eljuttatni a parlamentbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Mistrík örül, hogy Menyhárt is őt támogatja

Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Az Új Szó szerdai mellékletében: Hogyan válasszunk középiskolát?

Külföldön már háromszor nyert

Az elégedetlen gazdák bevonultak Pozsonyba

A kilencvenkettesek nagy dobása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?