BMI: A CEU elleni támadás a liberális demokrácia aláásása

<p>A Bél Mátyás Intézet aggodalommal figyeli a magyar kormány azon törekvéseit, amelyek egy új törvényjavaslat által megszüntetnék a budapesti Közép-európai Egyetemet.</p>

Az Egyetem egy olyan közegben jött létre, ahol a totalitárius rendszerek kártékony hatásai miatt nem volt lehetőség a szabad kutatás virágzására és ahol a társadalmi- és humán szakoknak szükségük volt a támogatásra és a segítségre. A Közép-európai Egyetem olyan generációkat támogatott és nevelt ki, amelyek tagjai ma társadalmukat az emberség, a kritikus gondolkodás és a tolerancia szellemében formálják. A CEU létrehozta és otthon tartotta a magyar kutatói- és oktatási szféra krémjét, melynek helye a társadalomban – mint azt a jelenlegi magyar csúcsvezetés rosszindulatú taktikája is bizonyítja – pótolhatatlan. Az Egyetem likvidálását célzó próbálkozások mindenképp meglepetésre adnak okot, ugyanis Magyarország a kilencvenes években eklatáns példája volt azon országoknak, ahol a totalitárius rendszer utáni liberális demokrácia kiépítése sikeresen zajlott. A Bél Mátyás Intézet elítéli a magyar kormányzat támadását a CEU tudományos/oktatói intézmény ellen, mint egyfajta nem várt és kellemetlen hanyatlását a liberális demokráciának, valamint mindazon értékeknek, amelyeken együtt kezdtük el építeni a társadalmat 1989 után.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!