Közélet

Az SIS Matovičnak: már nem az ŠtB elvén működünk

Pozsony | A szlovák titkosszolgálat (SIS) és a főügyészség iktatójába sem érkezett meg péntek délután 15.00 óráig Igor Matovič levele azokról a közbeszerzési manipulációkról szóló állítólagos bizonyítékokkal, melyek a képviselő állítása szerint Robert Fico miniszterelnökkel hozhatók kapcsolatba.
TASR

2015. szeptember 5. 18:15

A TASR hírügynökségnek ezt megerősítette a főügyészség és az SIS szóvivője is, Andrea Predajňová és Branislav Zvara. Utóbbi hozzátette: Matovič nem érti, hogy a szlovák titkosszolgálat már nem a kommunista állambiztonság (ŠtB) elvén működik, és nem bűnüldözési szerv, továbbá nem rendelkezik nyomozási hatáskörrel sem. "Egyetlen politikus sem kényszerítheti a hírszerzésünket arra, hogy megszegjük a törvényt" - szögezte le Zvara hozzátéve: ez nem jelenti azt, hogy nem foglalkoznának minden beérkező bejelentéssel.
 
Matovič szerint ugyanakkor az SIS törvényből adódó legfőbb feladata, hogy információkat szerezzen a szervezett bűnözésről, azokat összesítse és értékelje. Szombati sajtótájékoztatóján elmondta: az SIS a kötelességét politikailag szelektálva teljesíti, mert másképpen már rendelkéznének azokkal az információkkal, melyeket a képviselő küldött nekik. 
 
A közbeszerzési pénzekkel való manipulációkról szóló állítólagos bizonyítékokat – amelyeket egy ismeretlentől kapott – Matovič tegnap postázta Jaromír Čižnár legfőbb ügyésznek, Ján Valkónak, az SIS igazgatójának és Dušan Kováčik speciális ügyésznek. Az országos rendőrfőkapitányságra személyesen vitte be a levelet.
 
Pénteken Matovič kijelentette: reméli, hogy ha számít ezeknek az embereknek valamit az igazság, még aznap este közösen leülnek, és "holnap (9. 5. - a szerk. megj.) ráront a kommandó Bonapartéra."
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Szputnyik

Elszúrt Szputnyik V-vakcina

Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

telefon k

Sokan mindenhez hozzáférést adnak

Mit hoz a holnap? – Apokalipszis-forgatókönyvek

Mit hoz a holnap? – Apokalipszis-forgatókönyvek

Digitális emlékezet – Felülnézet

Digitális emlékezet – Felülnézet

Új Szó

Miről ír a hétfői Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.