Közélet

Andrej Kiska nem indul újra a köztársasági elnöki posztért

Andrej Kiska köztársasági elnök ma bejelentette, hogy jövőre nem indul újra a köztársasági elnöki posztért. Ugyanakkor a jövőben politikailag aktív kíván maradni.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 15. 13:06

Frissítve
- TASR-felvétel

Kiska azzal indokolta döntését, hogy több időt szeretne a családjával tölteni. Mint elmondta, az elmúlt évben boldog, de tragikus események is történtek a családjában, és ezek ráébresztették, milyen fontos a családdal töltött idő. Azt is elmondta, hogy az emberektől mindössze öt évre kért bizalmat.

Kiska felemlegette beszédében Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolását és elmondta, hogy elnöksége során elment a határig. „Meggyőződésem, hogy mindig fontos kiállni a demokratikus, európai, igazságos Szlovákiáért“ - mondta.

Elismerte, hogy bizonyos döntései negatív érzelmeket hagytak maguk után. Szerinte jobb lesz, ha az emberek egy olyan köztársasági elnököt választanak majd, aki nem hordozza magával az ő harcainak terhét.

Politikailag aktív marad

Kiska ugyanakkor azt is elmondta, hogy bár távozik a köztársasági elnöki posztról, marad a politikában. Elmondása szerint Szlovákiában meg kell változtatni a kormányzás módját, és ezért személyes felelősséget érez.

Nem tartja befejezettnek a 2014-ben elkezdett harcot, és azon fog dolgozni, hogyan segíthetne abban, hogy Szlovákiában egy új korszak kezdődjön.

Elmondása szerint egyesíteni szeretné azokat, akik nemcsak hajlandóak, de képesek is arra, hogy felelősségteljesen és tisztességesen kormányozzanak.

Erről részleteket az őszi helyhatósági választások után ígért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orvoshiány van, ám a külföldi nem kell

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Jóváhagyták a pozsonyi körgyűrű képviselői ellenérzését

Grendel Gábor nem igazol át Kiska pártjába

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Legfrissebb galériák
Olvasta már?