Közélet

A weben is elérhetők lesznek a szlovák és magyar cégek innovációs szolgáltatásai

Besztercebánya | Szlovákia és Magyarország kereskedelmi és ipari kamarái egy különleges, határon átívelő online szolgáltatást fejlesztettek ki (Cezhraničné portfólio inovačných služieb), amely főleg a szlovák és a magyar vállalatoknak fog kedvezni.
TASR

2018. október 8. 15:37

cégek
A felvétel illusztráció - TASR-felvétel

Mária Spírová, a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara (SOPK) besztercebányai regionális hivatalának igazgatója a TASR-nek elárulta, hogy az applikáció segítségével a cégek információt kaphatnak a délkelet-szlovákiai és északkelet-magyarországi fejlesztési infrastruktúráról és szolgáltatásokról. „A kamarák ezzel szeretnék felélénkíteni az együttműködést a szlovákiai és a magyarországi vállalkozók és fejlesztési szakemberek között" – tette hozzá Spírová.

Szeptemberben kezdődtek és év végéig tartanak a B2B tárgyalások, amelyeknek szintén az a céljuk, hogy a szlovák és magyar cégek és szolgáltatók közötti együttműködést segítsék. Az első tárgyalást Zólyomban tartották, a következők pedig a szlovák és a magyar partnerrégiókban lesznek.

 

Európai együttműködési nap a határvonalon

2018. október 8. 14:23

Európai együttműködési nap a határvonalon

„Mindegyik B2B tárgyalásnak más szektor a fő témája. Zólyomban ez az erdészet és a fafeldolgozás volt, a következő tárgyalásokon pedig az információs technológiák, a fémmegmunkálás, a gépipar, a termelésvezetési rendszerek és az autóipar kerül sorra" – magyarázta Spírová.

A projekt pénzügyi hátterét az Európai Regionális Fejlesztési Alap (EFRR) és az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program biztosította. A program megvalósítója a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara (SOPK) besztercebányai és kassai regionális hivatala, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye regionális kereskedelmi és iparkamaráival együttműködve. A projektet 16 hónap alatt, 2019 januárjának végéig tervezik megvalósítani. Az összköltség 162 174 060 euró, melyből 137 848 041 eurót az Európai Regionális Fejlesztési Alap áll.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mózes Szabolcs (középen), az Összefogás elnöke szerint ha az építési törvény javasolt változatát fogadnák el, akkor az építési engedély tízszer, hússzor is drágább lehetne a jelenleginél ⋌(TASR-felvétel)

A Szövetség szerint is rossz az új építési törvény tervezete

Parlament

Halasztani kellett a parlamenti ülést, továbbra sincs egyezség a koalícióban

Vladimír Lengvarský
Frissítve

A beoltottak júniustól európai tanúsítványt kapnak

spanyolnátha

GALÉRIA: A történelem 10 leghalálosabb járványa

Ikea

Veszélyes termékekre figyelmeztet az IKEA

hold

Teljes holdfogyatkozás a jövő héten. Milyen lesz a vérvirágos szuperhold?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.