Közélet

A Smer nem zárta ki, hogy támogatja a Híd pálinkafőzésről szóló javaslatát

Pozsony | A Smer-SD nem zárta ki, hogy az első olvasatban támogatni fogja a Most-Híd javaslatát, amely lehetővé tenné, hogy bizonyos feltételek mellett, természetes személyek is főzhessenek pálinkát a saját gyümölcstermésükből, saját használatra.
MTI

2018. június 12. 15:46

(TASR-felvétel)

A Smer-SD azonban még tárgyalni akar a javaslatról a Koalíciós Tanácson belül. A párt az új szabályozással való visszaélésektől tart, és az állami költségvetésbe befolyó bevételek csökkenésétől. Erről Robert Fico (Smer-SD) beszélt a keddi sajtótájékoztatóján Pozsonyban.

A Koalíciós Tanács erről a javaslatról, ahogy másokról is, kedden fog tárgyalni. „Van néhány javaslatunk, amelyet tisztáznunk kell” – közölte Fico. Nem zárta ki a Híd javaslatának támogatását, de emlékeztetett a magyarországi helyzetre. „Hasonló jogi szabályozás Magyarországon is érvénybe lépett, ami az állami költségvetés bevételeinek a csökkenéséhez vezetett” – jegyezte meg Fico, aki szerint az így előállított alkoholnak megvannak a maga veszélyei is. 

2018. június 2. 19:00

Családonként 25 liter – engedélyezné a házi pálinkafőzést a Híd

A Híd képviselői amellett érvelnek, hogy Szlovákiában – akárcsak a környező országokban – nagy hagyománya van a házi pálinkafőzésnek. Ugyanakkor Szlovákiában ez a tevékenység törvénytelennek számít.

A javaslat meghatározza, hogy a magán használatra főzött pálinkának milyen feltételek mellett kell készülnie. Ilyen például a 18 éves korhatár; hogy a pálinkafőző berendezésnek meg kell felelnie a megszabott feltételeknek; illetve hogy csak saját fogyasztásra lehet főzni a pálinkát. Továbbá azt is meghatároznák, hogy egy valaki mennyi pálinkát állíthat elő egy évben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Most elmegy szavazni?

Hyballa: „Edző vagyok, nem varázsló”

Fico vallomást tett Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Besztercebánya megye 33 milliós hitelt kap a kormánytól útfelújításra

Megkerültek a szőlőoltványok

Megjelent a legújabb Rammstein-klip!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?