Közélet

A parlament nem tárgyal tovább, és nem is szavaz az abortusztörvényről

Pozsony | A parlament nem korlátozza a mesterséges terhességmegszakítás lehetőségét. A képviselők szerdán elfogadták Juraj Blanár (Smer-SD) ügyrendi javaslatát, melynek értelmében nem tárgyalnak tovább az ĽSNS törvényjavaslatáról, és nem is szavaznak róla. A párt a javaslattal betiltotta volna Szlovákiában az önkényes, indokolatlan abortuszokat.
TASR

2018. június 13. 13:24

Illusztrációs felvétel

Az ĽSNS törvényjavaslata három esetben engedélyezte volna a terhességmegszakítást: ha az édesanya életveszélyben van, ha bűncselekmény következményeként esett teherbe, vagy ha a magzat fejlődése során bizonyíthatóan genetikai rendellenességek léptek fel.

A jelenlegi rendelkezést, amely a terhesség 12. hetéig engedélyezi az abortuszt, törölték volna a törvényből. Belefoglalták volna ugyanakkor azt is, hogy a külföldi nőknél szintén csak életveszély esetén, és a beleegyezésükkel hajtható végre mesterséges terhességmegszakítás.

2018. június 13. 12:03

Nők tüntetnek a parlamentben Kotleba abortusztörvénye ellen
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?