Közélet

A NAKA kapcsolatba lépett a Sme napilap Kočner által megfélemlített szerkesztőjével

Pozsony | A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) pénteken kapcsolatba lépett a Sme napilap újságírójával, akit Marián Kočner vállalkozó állítólag megfélemlített. Ezt a rendőrség közölte a közösségi oldalán azzal, hogy az ügyet még vizsgálják.
TASR

2018. június 1. 16:48

- TASR-felvétel

A rendőrség szerint a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) - a sajtóértesülések alapján - vizsgálatot indított az ügyben. A rendőrök kapcsolatba léptek az érintett újságíróval, és jegyzőkönyvbe vették a történteket. 

 A Sme napilap azt közölte, hogy Kočner megfélemlítette az egyik riporterét, Valčeket, aki a Trend hetilap újságírónőjével, Zuzana Petkovával, egy Technopollal kapcsolatos ügyön dolgozott.

A legújabb információk szerint Kočner fél millió euróhoz jutott hozzá. Az ügy miatt Kočner korábban Ján Kuciak újságírót is állítólag megfenyegette, akit később meggyilkoltak.

2018. május 14. 11:58

A Markíza váltóhamisítás miatt jelentette fel Kočnert és Ruskót

A vállalkozó, akit adócsalással is gyanúsítanak, nem reagált a szövegre,

ehelyett olyan kérdéseket küldött az újságírónak, amelyek a személyes és intim szférájával kapcsolatosak.

A legtöbb kérdés egészségügyi és családi jellegű, melyekhez nem lehet szabadon hozzáférni – magyarázta a Sme napilap. 

Beata Balogová, a napilap főszerkesztője szerint Kočner ezzel arra utalt, hogy gyűjti az újságíró egészségéről és családi életéről szóló információkat, hogy ezeket nyilvánosságra hozhassa. Szerinte ez megfélemlítésnek számít. „A sajtószabadság elleni támadásról van szó” – jelentette ki Balogová. 

Kuciak tavaly arra figyelmeztetett, hogy a Technopol nevű pozsonyi vállalat 20 millió eurós tulajdona gyanús körülmények között került olyan emberekhez, akik Kočnerhez közel állnak.

A Sme és a Trend szerint nem sokkal a Technopol átvétele után, a vállalat félmillió eurót küldött Kočner bankszámlájára. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja, több gyanúsított is van. Kočner azt közölte a Pravda napilappal, hogy a neve összekapcsolása a Technopollal csupán „szkizoid kitaláció”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?