Közélet

A NAKA igazgatója még idén távozik a hivatalából

Pozsony | Peter Hraško, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) igazgatója megállapodott Milan Lučanský országos rendőrfőkapitánnyal, és még idén távozik a hivatalából. Lučanský erről a Rádio Expres adásában beszélt csütörtökön.
TASR

2018. november 29. 13:26

Frissítve
Peter Hraško - Matej Jankovič/Plus 1 deň

Annak ellenére, hogy a Hraško ellen kezdeményezett fegyelmi eljárás nem fejeződött be, a NAKA főnöke mégis távozik a pozíciójából.

Lučanský országos rendőr-főkapitány szerint Peter Hraško év végéig tájékoztatja őt, hol szeretne a továbbiakban dolgozni. Az igazgató előreláhatóan továbbra is a rendőrségnél marad, vagy egy másik egységnél, vagy pedig a Nemzeti Bűnügyi Ügynökségnél.

Milan Lučanský utasítására azt vizsgálják, törvényes volt-e a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom szervezői ellen elindított vizsgálat.

Lučanský már korábban kijelentette, hogy Hraško hazudott neki a bűnvádi feljelentésről. „A valódi információk nem egyeztek azokkal, amiket a NAKA vezetője mondott nekem. Nem ültek az időpontok, a felettes nem értékelte ki megfelelően a helyzetet a bejelentést követően, de más kétségeim is vannak” – közölte tíz napja a rendőrfőkapitány.

Lučanský Hraško utódjának kinevezését a következő főrendőrre hagyja, a jelenlegi igazgató távozásával Patrik Juríkot, a NAKA mostani igazgatóhelyettesét bízhatja meg ideiglenesen a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség irányításával.

2018. november 29. 12:15

Vizsgálják a NAKA főnökét
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ismételten megszavazták a Kiska által vétózott törvényeket

Német és angol másodosztályú meccsek a tévében

Kuciak a legismertebb újságíró

Agyonlőtték a rendőrök a strasbourgi merénylőt

Nem enyhítik a drogtörvényt

Büntetőeljárást kezdeményezett az ügyész a drogbanda ügyében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?