Közélet

A Magyar Fórum kizárta az együttműködést Bugár Bélával

Pozsony | A parlamenten kívüli Magyar Fórum kizárta az együttműködés bármilyen formáját Bugár Bélával, a Híd elnökével.
TASR

2019. augusztus 16. 15:31

Simon Zsolt - TASR-felvétel

Erről pénteken tájékoztatott Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke, aki a Marian K. és Alena Zs. közötti állítólagos kommunikációra reagált. Az üzenetekben Bugárról is szó van.

„Ha a Híd és az MKP meg is egyeznek az együttműködésről, nekünk ott nem lesz keresnivalónk. Ahol Bugár Béla van, ott mi nem leszünk”

– mondta Simon.

A Magyar Fórum szerint Bugár csütörtökön (augusztus 15.) nem mondott el mindent Marian K. üzeneteivel kapcsolatban. „Bugár ismét csak azt ismerte el, ami már egyébként is nyilvánosságra került. Részletes magyarázatot nem adott sem Marian K. dekódolt üzeneteire, melyekben a találkozásukról számolt be, sem arra, miért léptek fel végül összehangoltan. Az újságírói kérdésekre szintén nem válaszolt. Ezért feltesszük a kérdést, mi az, amit Bugár elhallgatott?” – fogalmazott Simon, akinek meggyőződése, hogy a Híd tavaly Marian K., illetve azoknak az érdekeivel összhangban járt el, akik a „szétszedett államot” akarták menteni.

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján visszautasította, hogy összefüggésbe hozzák őt Marian K. terhelttel. Cáfolta azt is, hogy 2018 márciusában a Maldív-szigeteken a kormánykoalíció megmentéséről beszélgettek volna.

A Marian K. és Alena Zs. közötti, nyilvánosságra került üzenetváltásból kiderült, hogy Marian K. más politikusokkal is kapcsolatban lehetett. Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszterrel állítólag telefonon tartották a kapcsolatot, Robert Fico volt kormányfővel és a Smer-SD elnökével pedig állítólag személyesen is találkoztak. Marian K. és Alena Zs. ellen a Kuciak-gyilkosság megrendelése ügyében folyik eljárás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Megtelt a pozsonyi Szabadság tér a tüntetőkkel

Augusztusban is 4,97 százalékos volt a munkanélküliség Szlovákiában

Galéria: Íme a tíz város, amelyet elözönlenek a turisták

Fico: Manipulálják a közvélemény-kutatásokat

DAC: ismét győzni kell

Navigare necesse est

Legfrissebb galériák
Olvasta már?