6010 szavazóhelyiség lesz az őszi összevont választáson

Választás 2020

Összesen 6010 szavazóhelyiséget nyitnak az őszi összevont helyi önkormányzati és megyei választásokon. A választást október 29-én tartják, reggel 7 és este 8 óra között lehet szavazni. A polgármester szükség szerint elrendelheti, hogy korábban, akár reggel 5-től lehessen szavazni a településen – tájékoztatott a belügyminisztérium sajtóosztálya.

Összesen 79 járási választóbizottság és 8 körzeti választási iroda fog működni. Ezek alakuló ülését legkésőbb október 5-ig meg kell tartani.

A belügyminisztérium megerősítette, hogy 5 településen elmarad a választás, mivel senki sem indul a polgármesteri posztért, sőt képviselőjelölt sincs. Vágratkón (Ratkovo), Zólyommihályin (Michalková), Berezócon (Brezovec), Pongrácfalván (Pongrácovce) és Jakabvölgyén (Jakušovce) marad el teljesen a helyi választás. A települések lakosai azonban a megyei választáson leadhatják a voksukat.

További hat faluban a polgármester-választás marad el, de helyi képviselőket választanak. Dalmadon (Domadice), Moskócon (Moškovec), Harakócon (Harakovce), Sárosbogdányban (Šarišské Bohdanovce), Poprádófalun (Starina) és Dobroszlón (Dobroslava) senki sem indul a polgármesteri posztért. Emellett 25 településen kevesebb képviselőjelölt van, mint amennyit megválaszthatnak a helyiek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?