3658 beoltottnál regisztráltak eddig mellékhatást

koronavírus-vakcina

Csütörtökig (április 22.) 3658 esetben regisztrált a koronavírus-fertőzés elleni vakcina beadása utáni feltételezett mellékhatást az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL).

Az összes eset közül 189 volt súlyos, ami az esetek 5,1 százaléka – tette közzé honlapján az ŠÚKL.

Az egyik leggyakoribb súlyos mellékhatás a tartósan emelkedett vérnyomás, különösen a magas vérnyomás miatt kezelt betegeknél. Előfordult ájulás, ájulásközeli állapot, trombózis, allergiás reakciók, átmeneti bénulás vagy a rövid ideig tartó eszméletvesztés is.

Epilepsziával kezelt betegeknél epilepsziás roham is előfordult.

„A mellékhatások előfordulása és intenzitása függ a beoltott személy általános egészségi állapotától, az életkorától, attól, hogy az illető milyen gyógyszereket szed, az immunválasztól, és bizonyos esetekben az illető pszichés állapotától is. Az oltás utáni mellékhatások általában ritkábbak és kevésbé intenzívek az idősebbeknél" – közölte a ŠÚKL.

A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) adatai szerint Szlovákiában csütörtökig összesen 987 555 ember kapta meg az első oltást, 382 953-an pedig már a másodikat is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?