Közélet

22 milliónkba kerül Fico vágyálma

Berlin | Egy lépés választja el Szlovákiát attól, hogy ki kelljen fizetnie az Union egészségbiztosítónak 22 millió eurónyi kártérítést. Az első Fico-kormány lépése miatt. Nézze meg, ebből mi mindent lehetne finanszírozni.
author
Mózes Szabolcs

2013. október 15. 18:25

Az egészségbiztosítók nem termelhetnek nyereséget! – jelentette ki Robert Fico még első kormányzása idején, 2007-ben pedig törvénybe írta, hogy a biztosítók hasznát vissza kell forgatni az egészségügybe. Alkotmányjogászok már akkor figyelmeztettek, hogy ebből komoly problémák lehetnek. A meggondolatlan lépésért a következő hónapokban jöhet meg a számla: 22 millió euróról.

A magán-gészségbiztosítók (Dôvera, Apollo, Union) még az első Fico-kormány idejében beperelték Szlovákiát, az elesett nyereséget követelve. Emellett felkérték a nemzetközi döntőbíróságot, adjon szakvéleményt a nyereség betiltásával kapcsolatban. A döntőbíróság az Union holland tulajdonosának adott igazat.
A második Fico-kormány nem értett egyet a döntéssel, ezért a német bírósághoz fordult azzal a kérdéssel, hogy a döntőbíróság egyáltalán jogos-e ebben a kérdésben ítélkezni. A Német Legfelsőbb Szövetségi Bíróság a napokban hozott határozatában kimondja: a döntőbíróság törvényszerűen járt el.

A szlovák kormánynak már csak egy lehetősége van: panaszáról a frankfurti Legfelsőbb Bíróság is ítélkezni fog az ügyben, ám jogászok szerint valószínű, hogy a szövetségi bírósághoz hasonló döntést hoz. Ebben az esetben muszáj kifizetni az Unionnak a 22 millió eurós kártérítést, valamint a 3 millió euróra rúgó perköltséget is.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
kórház k

Bezárhatnak a kórházak a magas energiaárak miatt

földgáz

Van elég gáz Szlovákiában, szükség esetén más országok is kaphatnak belőle

vírus k

Azonosították az orosz Khosta-2 szupervírust, ami megfertőzheti az embert

euró pénz

Működnek a szankciók: az orosz bankok eddig több mint 26 milliárd eurót veszítettek

vértócsa

BRUTÁLIS: Kutyát ölt, majd embert gyilkolt, mégis szabadlábon maradt

szakkör k

Szabadidős tevékenységek gyerekeknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.