2018-ra visszaállítanák Csehszlovákiát

Prága/Pozsony |

<p>Új lendületet kapott a közös állam. Egy polgári kezdeményezése 2018-ra népszavazással állítaná vissza Csehszlovákiát.</p>

Ebből a célból egy polgári kezdeményezés jött létre, amelynek hívei Csehországban és Szlovákiában egyaránt megtalálhatók. Céljuk további szimpatizánsok keresése, az egyesülés gondolatának népszerűsítése, a csehek és a szlovák közötti baráti kapcsolatok erősítése, közös rendezvények szervezése, s végül egy, a két ország újraegyesülését kimondó népszavazás kiírása.  A népszavazási petíció szövege a következő lenne: „Mi, alulírott állampolgárok népszavazást kiírását kérjük Csehszlovákia újraegyesítéséről." Ha ezt sikerül elérni, a kezdeményezés befejezi a tevékenységét.  A kezdeményezést némileg komolytalanná teszi, hogy honlapján kapcsolattartóként csak e-mail címmel (Peter Štefina, Partizanske, Londýn, Email: peterslovak92@gmail.com, illetve LadislavZelinka,  Email: LadislavZelinka@seznam.cz) szerepel két név, egyéb elérhetőség és székhely nélkül.  Egyébként legalább két további hasonló kezdeményezés is van, amely Csehország és Szlovákia újraegyesítését tűzte zászlajára, az Obnovme ČSR – „Československý federální výbor“ és a Československo sjednotíme.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?