Nagyszabású nyelvi kavalkád

ujszo

Nagyszabású nyelvi kavalkáddal ünnepelték a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában a nyelvek európai napját.

A diákok már napokkal szeptember 26-a előtt sorsolás útján kaptak két feladatot. Elsőként egy európai ország jellegzetességeiről kellett plakátot készíteniük, majd az iskolában tanított nyelvek – magyar, szlovák, angol, német – valamelyikének sajátságait, ismertetőjegyeit kellett egy standnál bemutatniuk.

A középiskolások kreativitása nem ismert határokat, rengeteg színes és ötletes plakát készült, köztük több 3D-s kivitelezésű is. Az egyes standok több aspektusból – gasztronómia, történelem, turizmus – leleményesen mutatták be a kisorsolt országok tipikus vonásait. Ezt követően az úgynevezett „élő zászlók” felvonulására került sor az iskola aulájában. Színes papírokba, pólókba csavart, valamint lufikkal körbetekert diákcsapatok alkották meg a különböző nemzetek zászlóit.

A nap kétségkívül legizgalmasabb kihívása a nyelvi vetélkedő volt. A négyfordulós versenyen nyelvenként 5-5 feladatot kellett a diákoknak megoldaniuk. A keresztrejtvényeknek, kirakós játékoknak, versfordítás-felismerő feladványoknak és kvízeknek nagy sikerük volt, a versenyzők örömmel, nagy odaadással igyekeztek megtalálni a helyes válaszokat, megoldásokat. A nyelvi nap záró részében két angol filmjelenetet láttak az egyes osztályok, és két-két kapcsolódó kérdésre kellett helyesen felelniük.

Mind a nyelvtanárok, mind a diákok nagy sikerként élték meg ezt a napot. Ezen a rendhagyó délelőttön nemcsak a tanulók nyelvi kompetenciájának fejlesztésén volt a hangsúly. A közös alkotás és versenyzés során ügyelniük kellett a megfelelő csapatmunkára és a jó időbeosztásra, továbbá felhasználhatták digitális ismereteiket is, hiszen több esetben csak internet, QR-kódolvasó vagy valamilyen online platform segítségével tudtak a feladatrendszer labirintusából kijutni. A nyelvtanulás fontosságának népszerűsítése mellett ez tehát egy eredményes, hangulatos és nem utolsósorban örömteli közösségi nap is volt. (-kl-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?