„Ich liebe dich Wien! – Szeretlek, Bécs!”

NKA Bécs

Ich liebe dich Wien! Ezt érezhette az elmúlt napokban a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia azon 15 diákja, akik az Erasmus+ projekt keretében szeptemberben háromhetes szakmai gyakorlaton vettek részt Bécsben, e csoda szép világvárosban.

Bizonyára sokan hallottak már erről az Európai Unió által támogatott programról, amely a fiatalok külföldi oktatására, képzésére irányul, és kiváló lehetőséget nyújt a tanulók szakmai fejlődéséhez. E program támogatásával utazhatott ki Bécsbe iskolánk 10 kereskedelmi akadémia, valamint 5 informatika szakos tanulója, hogy fejlesszék szakmai és nyelvi kommunikációs készségeiket.

Négy osztrák fogadó szervezet biztosította a szakmai képzést, konkrétan a Flemings Hotel, a Jo&Joe Hostel, a Volksmuseum (Néprajzi Múzeum), továbbá az Option 2,0 nevű civil szervezet. Diákjaink egyebek mellett az említett hotel recepcióján dolgoztak (ennek feltétele a német és angol nyelv ismerete volt, emellett a magyar és szlovák nyelvtudás is előnyt jelentett), továbbá adminisztratív munkával és online marketinggel is foglalkoztak, de más munkakörökben is megállták a helyüket.

A program fontos hozadéka egyebek mellett az, hogy a diákoknak ki kellett lépniük a komfortzónájukból, meg kellett oldaniuk olyan feladatokat is, amilyenekkel eddig nem találkoztak. Tájékozódniuk és közlekedniük kellett például egy világvárosban, napi szinten kellett használniuk a német vagy az angol nyelvet.

A munka mellett természetesen számos lehetőség nyílt a szabadidő tartalmas eltöltésére is, tanulóink kulturális programokon, múzeumlátogatásokon vehettek részt. Megtapasztalhatták a nappali és esti belvárosi forgatagot, a turisták áradatát, láthatták a bécsi fiákereket, a csodás belvárosi parkokat, palotákat, szobrokat. Különleges élmény volt ellátogatni Schönbrunnba, a Habsburgok nyári rezidenciájára, a Szépművészeti Múzeumba és a Természettudományi Múzeumba, megtekinteni a Haus des Merest (A Tenger Házát), a Hadtörténeti Múzeum kiállítását vagy a Prátert. Érdemes megjegyezni, hogy Bécsben a 19 éven aluli fiatalok számára a múzeumok többsége ingyen látogatható.

ujszo

Szálláshelyünk, a Jo&Joe Hostel, amely egy új, egy éve átadott hostel a Westbahnhof (Nyugati pályaudvar) közvetlen szomszédságában, a Mariahilfer Strassén, kiváló lehetőségeket kínált a pihenésre és a közös szórakozásra. Ennek is köszönhetően jó kis csapat kovácsolódott össze a Bécsben töltött három hét alatt.

A részt vevő diákok többsége reméli, hogy barátaival vagy családtagjaival hamarosan visszatérhet a császárvárosba, a csoda szép Bécsbe, hogy megmutathassák nekik is mindazt, amit ők maguk már láttak és megismertek.

Kiss Klaudia szaktanár

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?