Iskola utca

Drogellenes nap a perbenyiki középsuliban

A drogahsználat veszélyeire hívta fel a figyelmet a perbenyiki Szakközépiskola a környékbeli alapsikolás diákok számára.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 25. 16:49

Nagy sikert aratott a kassai kutyás rendőrök bemutatója - Kusnyír Melinda felvételei

Október 15-17-én drogellenes napokat rendezett a perbenyiki Szakközépiskola a környékbeli alapiskolás diákok számára. Sajnos a mai világban elterjedt a drog, ezért fontos felhívni a figyelmet a droghasználat veszélyeire. Erre nagyszerű példát hoztak a környékbeli rendőrök. A kassai kutyásrendőrök bemutatója nagy sikert aratott a diákok közt. Nagyon sok mindent megtudhattak és kérdezhettek az előadóktól. Az előadások kétnyelvűen folytak, és egy drogismereti kvízt is megoldhattak a diákok. Nemcsak kassai kinológusokkal beszélgettek a diákok, hanem két terebesi kriminológussal is.

Ezután a szakközépiskola különböző szakon tanuló diákjai megvendégelték a látogatókat. A szakácsok gulyáslevessel, krumplilapcsánkával és mini hamburgerekkel várták a vendégdiákokat.

Ifjú szakácsok
A szakács diákok krumplilapcsánkát is készítettek a vendégeknek

A pincér szakos tanulók szebbnél szebb terített asztalokkal, carvinggal, flambírozással és alkoholmentes koktélokkal nyűgözték le naponta a közel 300 fős diáksereget. Az édesszájúak is megtalálták a kedvenc helyüket, ugyanis a cukrászok muffinokkal és gofrikkal várták az ide látogatókat. Az agrárgépesítő és karbantartó diákok is bemutatták műhelyüket a környékbeli alapiskolásoknak, a bátrabbak kipróbálhatták az autósiskolás gépkocsit és traktort felügyelet mellett. Mindezek mellett a lovaglás szerelmesei is örömüket lelhették, ugyanis a lovász segítségével a bátrak lovagolhattak is a kastélyparkban.

A kastély idilli környezete ezeken az őszi napokon elvarázsolta az ide látogatott diákokat és tanárokat, akik hasznos információkkal gazdagodva távoztak. Dicséret és köszönet jár mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ezek a tartalmas napok megvalósulhattak.

Kusnyír Melinda, a szakközépiskola tanára

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Újra iható a csapvíz Csicsón és Füssön

A szomszédos házakat is megrázta a robbanás Nyitra mellett

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?