Hoppá

Vajna Tímea Andy Vajna örököse, de nem tudni, mennyit örökölt

Az elhunyt filmproducer bizalmi vagyonkezelőjének, az Andrew G. Vajna Revocable Trustnak Vajna Tímea az örököse és a kedvezményezettje. Így elvileg ő örökölné a sok tízmilliárdos vagyont, ám nem ennyire egyszerű a helyzet.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 17. 11:15

Andy Vajna és Vajna Tímea (Kép: Facebook/Timea Vajna)

Andy Vajna örököseként írt alá egy TV2 csoport eladásához köthető ügyletről szóló dokumentumot a januárban meghalt filmproducer özvegye, Vajna Tímea – szúrta ki a G7, amely szerint ez alapján úgy tűnhet, hogy az 50 és 100 milliárd forint közöttire becsült vagyon az özvegyre szállhat.

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, hiszen öt éve, amikor minden érdekeltségét a vagyonkezelőjébe pakolta Andy Vajna, rengeteg támadás érte, mondván offshore cégeken keresztül üzletel és viszi ki a pénzt az országból, így az itthoni érdekeltségeit végül az AV Investmentsbe gyűjtötte össze.

A hagyatékot most az Andrew G. Vajna Revocable Trust kezeli, ám az nem tiszta, hogy pontosan mekkora vagyonról van szó, mert halála előtt a volt filmproducer megint átalakította a hozzá tartozó céghálót, és a magyarországi érdekeltségeit az offshore-hátterű amerikai Cinergi Pictures Entertainmentbe szervezte ki.

Most az látszik valószínűnek, hogy a vagyonelemekből valamennyi biztosan az Andrew G. Vajna Revocable Trustnál maradt, vagy oda került vissza, de hogy mennyi pontosan, azt nem tudni. 

(HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Megújul a vágsellyei állomás

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Befejeződött a tátrai vihar utáni mentőakció

Gál nem akarja akadályozni a nyomozást, nem nyilatkozik Jankovská ügyében

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?