Hoppá
Illusztráció - Fotó: pixabay

Túl sokáig kellett várakoznia: felgyújtotta a kórházat

MTI

2018. augusztus 14. 16:37

Vélhetően egy türelmetlen várakozó gyújtotta fel a tenerifei Nuestra Senora de Candelaria nevű kórházat - közölte a Canarias7 című kanári-szigeteki napilap szemtanúkra hivatkozva kedden.

A beszámolók szerint még hétfőn este, a sürgősségi részlegen az ellátásra várakozásba belefáradt, korábban hangosan türelmetlenkedő nő megnyitott egy oxigénpalackot, majd meggyújtotta.

A szemtanúk állítják: a nő maga is megdöbbent, hogy a palack felrobbant és tűz keletkezett. Önként adta fel magát a kiérkező rendőröknek.

A hatóságok egyelőre mindössze annyit közöltek, hogy egy 51 éves asszonyt őrizetbe vettek a helyszínen.

A Santa Cruz de Tenerife városában található kórház sürgősségi részlegét és néhány felette található helyiséget evakuáltak a tűz miatt. Összesen 160 embert kellett kimenekíteni, köztük tíz gyereket - közölte Jesús Delgado, az intézmény vezetője hangsúlyozva, hogy senki sem sérült meg. 

2018. augusztus 13. 09:20

Tűz ütött ki a kórházban, kilenc ember bennégett

A tűzoltók mintegy két óra alatt oltották el a lángokat. A kórház több helyisége is teljesen kiégett.

A spanyol vöröskereszt egészségügyi sátrakat állított fel az épület előtt, hogy átmenetileg ott fogadják a sürgősségi ellátásra érkezőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk