Hoppá

Százmillió dollárt adományozott a connecticuti közoktatás támogatására egy milliárdos

Százmillió dollárt adományozott a connecticuti közoktatás támogatására a milliárdos filantróp, Ray Dalio és felesége.
MTI

2019. április 7. 18:33

Ray Dalio - TASR/AP-felvétel

A Greenwichben élő Dalio a Bridgewater Associates befektetési vállalat alapítója, a Forbes üzleti magazin listája szerint nettó vagyona több mint 18 milliárd dollár.

Dalio elmondta, hogy a pénzzel a szegénységben élő, hátrányokkal küzdő közösségeket akarja támogatni, amelyekben a legnagyobb arányú az oktatást otthagyó diákok száma. Az adományból olyan karrierutakat kívánnak létrehozni, amelyek arra ösztönzik a gyerekeket, hogy továbbtanuljanak

 "Az első számú célunk, hogy - különösen a legnehezebb helyzetben élő gyerekek - elvégezzék a középiskolát és munkához jussanak. Az oktatás nem lehet elméleti, kell, hogy eredménye legyen" - jelentette ki Dalio pénteken.

Connecticut kormányzója, Ned Lamont elmondta, hogy mindeddig ez a legnagyobb filantróp adomány, amelyet az állam kapott. A kormányzó kifejtette, hogy körvonalazódott egy ötéves, 300 millió dolláros befektetési terv, amelyben

Dalio százmillió dollárját az állam is megtoldja további százmillióval, valamint hozzáadnak más adományozóktól származó, újabb százmillió dollárt. 

Az adományból egyebek mellett vállalakozásokat támogatnak, és mentorprogramot indítanak. Olyan oktatási programokat hoznak létre az iskolákban, amelyek révén a diákok munkához jutnak. Azokat is vissza akarják irányítani az oktatásba, akik valamilyen okból otthagyták az iskolát, és őket is olyan képzésben akarják részesíteni, aminek révén munkához juthatnak.

Lamont elmondta, hogy egy testületet állítanak fel, amely eldönti majd, milyen programokat támogassanak az adományból. A kormányzó hangsúlyozta, hogy a tanároktól és diákoktól is várják az ötleteket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kórházreform bezárásokkal

Kamion ütközött autóval Jabláncon, mentőhelikoptert is riasztottak

Szélviharra figyelmeztet az SHMÚ nyugaton és a Tátrában

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Holtan találtak egy 77 éves nyugdíjast a Lőcsei járásban, lőtt sebek voltak rajta

Lesújtottak a világ első "törvényen kívüli" tengeri lakhelyére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?