Hoppá

Sírva vonult ki az egyik orosz elnökjelölt a tévévitáról

Sírva vonult ki szerdán a sokadik orosz elnökjelölti tévévitáról Kszenyija Szobcsak, a Polgári Kezdeményezés párt jelöltje, mert férfi riválisai folyamatosan belefojtották a szót és szidalmazták, a moderátor pedig, a szabályok értelmében, nem kelhetett a védelmére.
MTI

2018. március 15. 07:56

Kszenyija Szobcsak
Kszenyija Szobcsak - Fotó: MTI

"Drága barátaim, önök is láthatják, hogy ezek a "bátor férfiak" itt nem Putyin ellen küzdenek, ők ellenem küzdenek. Én Putyin ellen küzdök" - mondta a Rosszija 1 állami csatorna élő műsorában Szobcsak".

Azt akarom, hogy tudják, hogy ezen a választáson az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja és a Liberális Demokrata Párt kényelmes partner Putyin számára" - jelentette ki a politikusnő, hangsúlyozva, hogy a két párt csak eltereli az emberek figyelmét a hivatalban lévő elnökről

 Arra kérte a nézőket, hogy szavazzanak a vetélytársai által képviselt "cirkusz" ellen, de ennél a pontnál felszólalása hangzavarba fulladt. A legharsányabb, mint mindig, Vlagyimir Zsirinovszkij, az egyébként nacionalista és monarchista liberális demokraták vezére volt, aki hol azt követelte, hogy Szobcsakot vizsgáltassák meg pszichiáterrel, hol azt, hogy "Vigyék vissza az óvodába".

2018. március 11. 13:57

Az oroszok 69 százaléka Putyinra szavazna

A moderátort is azzal vádolta, hogy olyan műsorformátumot választott, amely lehetővé teszi, hogy a konkurensei büntetlenül kigúnyolják, bekiabálásaikkal elvegyék az idejét. Felidézte, hogy Zsirinovszkij az egyik műsorban leribancozta - amire válaszul Szobcsak egyébként a kamerák előtt nyakon öntötte akkor becsmérlőjét. 

A megbántódott elnökjelölt közölte, hogy az ügyben a Központi Választási Bizottsághoz fordul. A saját politikai vitaműsorait egyébként erélyesen vezető Szolovjov azzal védekezett, hogy hivatalos elnökjelölti vitáról lévén szó "nem tömheti be a stúdióban a vendégek száját". Mint mondta, erre nem kapott felhatalmazást a Központi Választási bizottságtól, "ez a törvény, noha ez gyalázat".

Szobcsak ekkor arcát a kezébe temetve kiment a stúdióból, amire a moderátor csak annyit tudott mondani, "gyalázat", hogy egy nőt könnyekre fakasztanak és egy jelöltet így elnyomjanak.  

Oroszországban vasárnap tartják az elnökválasztást, amelyen Szobcsak és Zsirinovszkij mellett Vlagyimir Putyinra (független), Pavel Grugyinyinra (Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja), Grigorij Javliszkijra (Jabloko), Szergej Baburinra (Oroszországi Össznépi Szövetség), Borisz Tyitovra (Vállalkozók Pártja) és Makszim Szurajkinra (Oroszország Kommunistái) lehet majd szavazni.

Putyin, aki közvélemény-kutatások szerint a választás toronymagas esélyese, állami teendőire hivatkozva nem vesz részt a tévévitákon.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Megszületett a Brexit-megállapodás

Vezetői engedély nélkül, részegen okozott balesetet egy férfi a Galántai járásban

Bugár: Nem jártam a Gorilla-ügyhöz kötődő lakásban

Fico: A Smernek semmi köze a Gorillához

Pályázati forrásokból fejleszt Párkány

Dobogós helyen az inflációnk

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!