Hoppá

A vb miatt befogják és irtják a kóbor kutyákat Oroszországban

Csütörtökön kezdődik Oroszországban a 2018-as labdarúgó-világbajnokság, aminek kezdetére az orosz kormány több kozmetikai intézkedést is kezdeményezett, hogy az országba látogató turisták szebb képet kapjanak a városokról.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 12. 09:59

- Képarchívum

Ezek keretében megtisztítják az utcákat, lefestenek régi épületeket, elköltöztetik a forgalmas helyekről a hajléktalanokat, és irtják a kóbor állatokat a vb-meccseket rendező városokban.


Emiatt természetesen óriási a felháborodás Oroszországban, több híres orosz színész is felszólalt az ügy ellen, egy petíciót pedig 1,8 millióan alá is írtak, de a kóbor állatok – többségében kutyák – befogása és elpusztítása nem áll meg, írja orosz forrásokra hivatkozva a Deadspin.

Részben azért sem, mert az állatbefogás jövedelmező üzlet Oroszországban, Jekatyerinburg például csak 2017 decemberében közel 150 millió forintnak megfelelő összeget fizetett egy cégnek, hogy fogjon be 4500 kutyát. A városok által leginkább állami cégeknek osztott szerződések egyébként darabszámra fizetnek a befogott, majd elaltatott állatok után.

A gyakorlat nem új keletű az oroszoknál, Szocsiban, a 2014-es téli olimpia előtt is gondot okoztak a kóbor kutyák, amelyek többségét a helyszínen, mérges nyilakkal ölték meg, majd gyűjtötték be.

Forrás: origo.hu
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?