Mit tartalmaz az utasbiztosítás?

nyaralás illusztráció

A megfelelő termék és biztosító kiválasztása előtt érdemes tájékozódni a biztosítási öszszeg felső határáról, hogy milyen mértékben fedezik az esetleges biztosítási esemény költségeit.

Az utasbiztosítás általában az egészségügyi ellátáson kívül az utazással, turizmussal, munkával összefüggő egyéb eseményeket is magába foglalja – azaz legtöbbször baleset-, felelősség-, sztornó- és poggyászbiztosítás is egyben.

Baleset-biztosítás

Fájdalomdíj az elszenvedett balesetért, sérülésért.

Felelősségbiztosítás az okozott kárért

Sokan alábecsülik. Olyan esetben nyújt védelmet, amikor figyelmetlenség következtében kárt okozunk egy harmadik személynek, intézménynek, múzeumnak. Főleg gyermekes családoknak ajánlott.

Sztornó (útlemondási) biztosítás

Egyre több biztosító kínálatában szerepel. Főleg olyanoknak éri meg, akik gyerekekkel utaznak, ugyanis előfordult már, hogy a pici gyermek hirtelen megbetegedése miatt el kellett halasztani a kirándulást.

Poggyászbiztosítás

Főleg akkor ajánlott, ha értékes sporteszközöket, elektronikai cikkeket, videókamerát visz magával, ha repülővel vagy autóval utazik. A biztosító egyfajta kártérítést ad az ellopott tárgyakért, de csak akkor, ha a tolvajnak „akadályt kellett leküzdenie”, és erről a rendőrségen is készült jegyzőkönyv.

Kiegészítő biztosítás sportolásra

Aki veszélyes sportot űz, és közben megsérül, annak a gyógykezelés költségeit a standard alapbiztosítás nem fedezi. Érdemes kiegészítő biztosítást kötni, hiszen a mentési munka sokba kerülhet.

Mit takar a hegyimentő-szolgálat esetleges bevetésének költségeire kötött biztosítás?

– Az ügyfél felkutatása, kiszabadítása, megmentése.
– Elsősegély nyújtása.
– Az ügyfelet elszállítják a megfelelő egészségügyi intézmény legközelebbi közlekedési eszközéhez.
– A szorult helyzetbe került személyt földön és levegőben egyaránt biztonságos helyre szállítják.
– Legrosszabb esetben elszállítják a balesetet szenvedett személy földi maradványait.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?