Hamvasztás helyett klasszikus temetés

Érsekújvár/Vágsellye | Az érsekújvári krematórium tulajdonosa a tervek szerint március derekán állítatná le két hétre a hamvasztó kemencét, amely az utóbbi két hónapban megállás nélkül üzemelt.
Száz Ildikó

2021. március 3. 14:04

Vágsellye

Csehországból várnak karbantartókat Érsekújvárba, ám Molnár Róbert a krematórium tulajdonosa ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a jelenlegi vírushelyzetben még ez is számos bonyodalommal jár. A karbantartóknak kivételt kellene kérniük, hogy ne helyezzék őket a határ átlépését követően karanténba. Eddig Besztercebánya körzetéből is Érsekújvárba szállították hamvasztásra az elhunytakat, emiatt két tizenkét, valamint két hat méter hosszú hűtőkonténert helyeztek a krematóriumhoz. A MY hetilap értesülései szerint múlt héten munkaértekezletet tartott az Érsekújvári Járási Hivatal válságstábja, amelyen a krematóriummal kapcsolatos problémákról is szó volt. A munkaértekezleten jelen voltak a járási és a városi hivatal, valamint a kórház és a rendőrség képviselői. A résztvevők úgy döntöttek, felhívást intéznek a régióbeli lakosokhoz, akik ebben a nem könnyű időszakban veszítették el a hozzátartozójukat, hogy a hamvasztás helyett inkább a klasszikus temetést válasszák. Ezzel részben sikerülhetne tehermentesíteni a krematóriumot. Vágsellyén is hasonló problémával küzdenek, néhány hete hűtőkamiont állítottak a köztemető ravatalozója mellé, mert a halottasház fagyasztójában már nincs tároló hely. A tíz hűtőbox már nem elegendő, mivel az utóbbi hónapokban mintegy kétszeresére nőtt a temetések száma. 2020 december és 2021 februárja között 95 temetés volt a járási székhelyen, egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban 35 temetési szertartás volt a városban, és vasárnaponként nem temettek. Jelenleg már a hét minden napján több temetési szertartás is van.

Vágsellye, köztemető

Hamarosan betelik a vágsellyei temetőkert, a problémával már a koronavírus-járvány előtt foglalkozott a város korábbi, majd pedig a jelenlegi vezetése. Az új köztemetőt a vasúti átjáró mögött, a Deáki úton nyitnák meg.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič Boris Kollár

Matovič szerint elképzelhető, hogy a Sme rodina nélkül kormányozzanak tovább

koronavírus

Koronavírus – 742 újabb fertőzöttet azonosítottak PCR-teszttel Szlovákiában

Szímő

A Jedlik díjas Popély Gyula és Albert Sándor méltatása

01

Holtan találták meg az eltűnt 18 éves fiút

01

Sorozatdaráló – Lelki élveboncolás

Afganisztán k

A tálibok több segélyt kértek a nemzetközi közösségtől

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.