Szlovák kettős gyilkosság, tényleges életfogytiglanit kérnek (VIDEÓ)

gyiklosság
Budapest |

Egy szlovák férfi magyar társa közreműködésével, 2016 februárjában – vagyonának megszerzéséért – megölt egy szlovák állampolgárt és a barátnőjét, majd a holttesteket feldarabolták és elásták. Most emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

A 43 éves szlovák állampolgárságú vádlott, és 42 éves magyar társa 2015 tavaszán ismerkedett meg. A szlovák férfi több bűncselekmény végrehajtásával is megbízta magyar társát. 

A szlovák vádlott a szintén szlovák állampolgárságú sértett bizalmi embere lett, jövedelme is tőle származott. A sértettet Szlovákiában börtönre ítélték, elszökött, majd 2015 januárjában, más személy adataival bérbe vett egy Marina parti lakást a pesti XIII. kerületben. Bujkálásának költségeit készpénzből, valamint befektetési aranytömbökből kívánta fedezni, melynek érdekében azzal bízta meg a szlovák vádlottat, hogy a saját nevében nyisson bankszámlát, illetve béreljen egy széfet. 

A másik viszont úgy döntött: megöli a vagyonáért. A közreműködésre a magyar férfit kérte fel, aki ezt vállalta is a haszonért. A szlovák férfi intézkedett a holttestek szállításához, eltüntetéséhez szükséges eszközök – orrfűrész, zsák, tisztítószer, mész – beszerzéséről, társa pedig Pilisszentiván külterületén gödröt ásott. Az elkövetők 2016. február 11-én, délelőtt, a Marina parti lakásban a sértettet, valamint barátnőjét közvetlen közelről többször fejbe lőtték. A magyar férfi a holttesteket feldarabolta, a testrészeket és a torzókat sporttáskákba csomagolta, majd gödörbe tette, ahol mésszel és vízzel leöntötte. A szlovák vádlott közben a széfet kiürítette, az értékeket kivette.  

A magyar beszámolt élettársának a gyilkosságról, s arról, hogy közreműködéséért kapott két befektetési aranytömböt egy budapesti aranykereskedésben eladta 10 millió forintért.  

A szlovák férfi pedig még a sértett 10 darab, mintegy 60 millió forint összértékű gépkocsiját is megszerezte, többségét eladta. 

A rémtettek sora nem ért véget. A szlovák vádlott társának egy szintén szlovák állampolgár megverésére adott megbízást 2015-ben, utána pedig arra, hogy egy szlovákiai családi házat gyújtsanak fel. A másik ezt 500-1000 euró közötti összegekért végre is hajtotta.  

Egyszer pedig azzal bízta meg, hogy 1500 euróért törje el egy férfi lábát, s ekkor – a megbízás kereteit túllépve – viperával életveszélyes fejsérülésekkel tetézte a brutális támadást. 

Az ügyben az eredményes felderítés érdekében a Legfőbb Ügyészség és a Szlovák Köztársaság Legfőbb Ügyészsége közös nyomozócsoportot hozott létre, amelyben Magyarországot a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya és a Fővárosi Főügyészség képviselte. 

A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, továbbá súlyos testi sértés, rongálás és - az élettárs vonatkozásában - pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. 

A főügyészség a két férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét a szlovák férfi esetében zárja ki, a magyar férfi esetében pedig állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra a törvény erejénél fogva nem bocsátható, tekintettel arra, hogy őt időközben, más ügyben, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. A nővel szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés az ügyészi indítvány. 

A Készenléti Rendőrség ügyben kiadott korább közleménye és videói az alábbi linken megtekinthetők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?