Itt van Fekete Dávid eddig ismert bűnlajtsroma, az énekes távmeghallgatást kért volna

Fekete Dávid
Győr |

Január 6-án jár le az énekes Fekete Dávid letartóztatása, előtte döntenek Győrben arról, hogy börtönben marad-e a csalássorozattal gyanúsított megasztáros. Ő várhatóan távmeghallgatást kér. Az Új Szó nemrég összeszedte a most 22 pontos bűnlajstromot, ezzel gyanúsítja a rendőrség a volt kereskedőt. Az elkövetési érték már 350 milliós. 

A megyei főügyészség tájékoztatása alapján összegyűjtöttük, hogy mit követett el a hatóság szerint a letartóztatásban lévő Fekete Dávid, akit már nem 11, hanem 22 bűncselekménnyel gyanúsítanak, s a 109 millió elkövetési érték is 350 milliósra duzzadt.  

Fekete Dávidot május 6-án tartóztatták le, utána nyáron már iratok alapján döntöttek a meghosszabbításról, de félév elteltével ismét beidézték. Dr. Máté Kinga bírósági szóvivőtől tudjuk: Fekete Dávid ezen a sajtó által is figyelemmel kísért november 6-i meghallgatáson sem szeretett volna személyesen részt venni, talán épp a ráirányuló figyelem miatt. Távmeghallgatást kért, de a börtönben nem tudták a felszerelt helyiséget rendelkezésre bocsátani, túlzottan le voltak terhelve a hasonló bejelentkezésekkel. Talán január 6-a előtt több szerencsével jár. 

Íme a gyanú szerinti bűnlajstrom: 

 • 1. Az autókereskedés vezetője 2019 januárjában bizományba vett át egy kocsit, s 20 milliós vételárban egyezett meg az eladóval. A rábízott autót sajátjaként kezelte és egy harmadik személynek adta tartozása fejében. Ehhez „bianco” adásvételi szerződést töltött ki a lóvá tett tulajdonos nevére. Azóta 6 millió forintot kifizetett, de 14 millió forinttal még nem számolt el. 
 • 2. Szinte ugyanez történt 2018 decemberében - ahogy többször is -, bizományba vett át egy teherautót, 1,1 millióért vállalta az eladását, de „bianco” szerződés kötött a sértett nevében, és saját tartozását törlesztette vele valakinek. A pénzt hónapokkal később megfizette. 
 • 3. Tartozása tornyosult, 2019 tavaszán egy belga honosságú autóval törlesztett, amit egy hölgy bízott a gondjaira, nem pont ezzel a céllal. Az általa átadott 11.500 euró - vagyis több mint 3.6 millió forint - felhasználásával helyezték el a győri telephelyen, a járművet az énekes eltulajdonította. 
 • 4. Az eddig feltárt legtöbb eset 2018-ban történt. Például lízingszerződést kötött egy bankkal két autó finanszírozására, a lízingdíj az egyiknél mintegy 2.8 Ft volt, a másiknál 4.5 millió. Ő nem fizetett, a bank felmondta a szerződést, s követelte a kocsikat, de hiába. Több mint 7 millióval ma is tartozik nekik. 
 • 5. Ekkoriban történt a híressé vált 55 milliós kárt okozó eset is, amikor egy győri hölgytől - valami telekvásárlásban rejlő lehetőséggel kecsegtetve őt - háromszor is hitelt kapott. A pénzt azóta sem törlesztette, nyilván eleve nem is tudta volna. 
 • 6. Közben bizományba vett át 2018 őszén egy autót, nem tudni, pontosan hogy tulajdonította el a járművet, de az 5,9 milliós kár nem térült meg. 
 • 7. Ugyanezen az őszön 17 milliót kért kölcsön egy győri székhelyű cég képviselőjétől, s megígérte, hogy 1 hónapon belül visszafizeti. Ehelyett viszont újra kért tőle egy külföldi gépjármű-flotta megvásárlására hivatkozva - további 7.8 forintos összeget euróban. Aztán még 20 millió forintot egy jó üzlethez, hogy végre mindent megtéríthessen. A sértett utalt és hoppon maradt, a kár 44,8 milliós. 
 • 8. Viszont ugyanennek az áldozatának kocsit ajánlott megvételre az őszön 6 és fél millióért. A sértett képviselője a járművet megvásárolta, rövid időre birtokba is vette. Néhány hét elteltével azonban a gyanúsított – engedéllyel – magával vitte a gépkocsit azzal, hogy talált rá vevőt. Azóta sem adta vissza, természetesen a pénzt sem. 
 • 9. Sűrű volt ez az ősz, Dávid egy soproni férfitól is kölcsön kért egy gépkocsi-flotta megvásárlásához, majdnem 7.8 millió forintot. Nem fizetett, de helyette újabb üzlettel kecsegtetve emberét, még kiénekelt belőle 10,8 milliót. Máig is tartozik 18,6 millió forinttal. 
 • 10. Ugyanezt csinálta egy győri férfivel is: 8 részletben majdnem 25 milliót kért, de ebből - mindenképpen jegyezzük fel - 14.5 milliónyi összeget visszatörlesztett. A kár így is több mint 10 milliós. 
 • 11. Az egyik legfőbb károsulttól - egy győri férfitől - két és fél éven át kéregetett befektetésekre és kocsivásárlásra, egyéb ürügyekre hivatkozva - összesen 43 millió forintot. Majd 2020 végén további 1.8 és 1,6 milliót, végül a mérleg: visszafizetett 1,350.000 forintot, a kár pedig 45,1 milliós. Ezt még 3 millióval megtoldotta az illető kárára. 
 • 12. Bizományosi minőségét sem adta fel: 2019 szilveszterén két autót vett be, majd februárban ugyanettől a férfitől egy teherautót is, s kapott 2 és fél milliót, hogy további autókat vegyen eladási céllal. Aztán nem lett belőle se autó, se pénz, csak a kár, mégpedig 10,5 millió forintos. 
 • 13. Egy hölggyel megállapodott abban, hogy behoz külföldről és forgalomba helyeztet egy kocsit, az 1 milliós vételárelőleget a hölgy a gyanúsított édesanyjának számlájára utalta. Csakhogy Dávid nem hozott be kocsit, az előleget pedig megtartotta. 
 • 14. Aztán 2020 decemberében egy férfinek megígérte, hogy vásárlási céllal felkutat egy 1.5 millió értékű autót, eladott neki egyet 650 ezerért, de műszaki problémák adódtak vele. Dávid elvitte a járgányt azzal, hogy majd beszámítja egy újabb kocsiba, s biztosítékként hozott is a férfinek egy drágábbat. Majd szólt, hogy a kocsit másfél millióért el tudja passzolni, kiszedett a sértettből félmillió különbözetet, s - ez az igazi szemtelenség - kölcsönbe még 50 ezret, hogy alkatrészt vehessen. Az autóról azonban az adásvételi megkötésének másnapján kiderült, hogy szintén műszaki bajok vannak vele, a sértett elvitette az autót, de a másfél milliót nem látta viszont. 
 • 15. Ezen a májuson egy sérült, de működőképes teherautót is átvett azzal, hogy megjavíttatja, alkatrészt is kapott hozzá, de inkább eladta a kocsit. A kár 1,2 milliós és nem térült meg. 
 • 16. Híressé vált tettei közül a festményügy is: 2020 őszén bizományba vett át egy eredeti, 6 millió forintot érő Vaszary János képet egy budapesti kereskedőtől, s ígéretet tett a 16. századi belga festő, Hendrik van Balen 7 és fél milliós tájképének továbbadására is. Nem adta vissza őket és vételár sem lett belőle, de a jogos tulajdonostól tudjuk, hogy a rendőrség lefoglalta és azóta visszakerült hozzá a két alkotás. 
 • 17. A cégének hitelszerződése volt 22 és millió forintról, kérte a futamidő növelését azzal, hogy 34 milliós új szerződést kötött a tartozás visszafizetése és az átmeneti pénzzavar rendezése érdekében. Megegyeztek, felvett 10 milliót a keretből és szépen eladta a céget.  
 • 18. Már 2021 telén, a botrány kirobbanása előtt járunk: februárban átvett egy eladásra váró tehergépkocsit, aminek nyoma veszett s az 1,6 millió forintot sem adta vissza. 
 • 19. Januárban pedig 1.050.000 forintot kért egy győri férfitől, a határidő lejárta előtt 1,4 milliót csalt ki belőle, vissza nem fizette. 
 • 20. Egy másik bizományos ügyben 23 milliós árral ültette fel a kocsi tulajdonosát, akitől még 6,5 milliós értékben vett át további autókat. A kár nem térült meg. A dolog pikantériája, hogy ez a gyanú szerint 2021 júniusában történt, amikor már börtönben ült. 
 • 21. Az adósságspirálban vergődve a legnagyobb kárt egy banknak okozta 2020-ban. Hozzátartozója nevére vett egy céget januárban, mert sajátjára - hitelképtelensége miatt - nem irathatta. Nem sokkal később a cég 73 milliós kölcsönt vett fel, s a pénzből az énekes 71 milliót adogatott oda az őt szorongató károsultaknak. Az átutalásokat ő is intézte, rokonát nem tájékoztatta a részletekről. 
 • 22. Az erkölcsileg legsúlyosabban elítélendő tette a gyanú szerint pedig az volt, amikor adósságokban vergődő cégét 30 ezer forintért átruházta egy rákos betegre, pontosan tudva, az illető végstádiumban van, így bizonyosan nem működtetheti a kereskedést. Azóta a férfi meg is halt. 

Fekete Dávid letartóztatásáról január 6-án fognak újabb döntést hozni. 

Fekete Dávid
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?