Hatvan covidos rendőr, tizennyolc bódult sofőr

mosonmagyarvári bűnügyek
Mosonmagyaróvár |

Az idei első nyolc hónapban több bódult állapotú sofőrt szűrtek ki az óvári rendőrök, mint tavaly egész évben. Eddig összesen közel hatvanan fertőződtek meg koronavírussal a mosonmagyaróvári állományból. Szabó Jenő mosonmagyaróvári rendőrkapitány a helyi képviselő-testületnek tartott beszámolójában jelezte, kiemelt feladatként kezelik a jövőben, hogy az ellopott vagyont megpróbálják visszaszerezni és visszaszolgáltatni a sértettnek, amint elkapják az elkövetőt.

A számok kulcsfontosságúak a rendőri vezetők beszámolóiban, így volt ez Mosonmagyaróváron is, a testületnek a rendőrkapitány ezekkel támasztotta alá, hogy „a város közbiztonsági és bűnügyi helyzete stabil, és a kapitányság személyi állománya képes arra, hogy az előtte álló feladatokat végrehajtsa.” A tavalyi és az idei első nyolc hónapot összehasonlítva az összes bűncselekmény száma 2020-ban 492 volt, most 458, a közterületen elkövetett bűncselekmények a tavalyi 157-ről 154-re csökkentek, a gépkocsi feltörés 2-ről 4-re emelkedett, személygépkocsi lopás nem volt idén, tavaly is mindössze egy eset. A lopás 144-ről 145-re emelkedett, garázdaság 10-zel csökkent, 43-ról 33-ra, testi sértés 28-ról 24-re a lakásbetörés 7-ről 2-re. A bűncselekmény szám, ami a 14 kiemelt bűncselekményt taglalja, 250-ről 239-re csökkent.

A baleseti okoknál nem a gyorshajtás áll első helyen, hanem az elsőbbségadás elmulasztása, a szabálysértési feljelentések száma is 36 százalékkal növekedett. Továbbra is a személygépkocsik okozzák a legtöbb balesetet.

Összesen az idén 124 esetben szűrtek ki olyan sofőrt, aki alkoholos befolyásoltság alatt vezette a gépjárművét. Ehhez még hozzáadódik a kábítószerrel összefüggő, bódult állapotú vezetés, ami egész tavaly nem volt annyi, mint az idén. Tavaly 16 volt, idén szeptemberig 18 olyan személyt sikerült kiszűrni a forgalomból, aki bódult állapotban vezette a gépjárművét.

mosonmagyarvári bűnügyek

A kapitány szerint a „migrációs helyzet” Mosonmagyaróvárt kevésbé érinti. Érdekességképpen elmondta, hogy tavaly 12 embercsempésszel és 95 migránssal kellett foglalkozniuk, idén a negyedik negyedévig 280 migránselfogást és 9 embercsempészt rögzítettek. Migránsok elsősorban a határhoz közeli, vidéki településeken tűnnek fel.

Jelezte, kiemelt feladatként kezelik a jövőben, hogy ha valakinek a sérelmére bűncselekményt követnek el, akkor a vagyont megpróbálják visszaszerezni és visszaszolgáltatni. „Nem 10 vagy 20 év múlva kapja vissza a vagyonát (vagy annak egy bizonyos részét), hanem mindjárt a bűncselekményt követően, az elkövető elfogásakor.”

Szabó Jenő kiemelte: a covid-járvánnyal kapcsolatosan el lehet mondani, hogy a kapitányság hatalmas feladatot látott el a koronavírus időszak alatt. Közel 60-an fertőződtek meg a rendőrség személyi állományából, nagyon sok beteg volt a többi kapitányságot is figyelembe véve.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?