Győr

Az nem egy pofon volt, Gusztáv! – keményen visszaszólt a színész volt felesége

Szomorú, de sajnos sokak számára ismerős sorokat közölt le Facebook oldalán Péterfy-Novák Éva, amikor megosztotta Molnár Gusztáv volt feleségének nyílt levelét. A családi drámának, ahogy az éremnek is, két oldala van, ez a levél másképp írja le a történteket, mint ahogy a színész mondta.
Sudár Ágnes

2022. január 10. 10:34

Molnár Gusztáv
Kép: FB/Molnár Gusztáv

A Drága örökösök című sorozat felvidéki származású sztárja Jakupcsek Gabriella műsorában beszélt a családjában történtekről, ezt Önök az Új Szóban is olvashatták . Erre reagálva írta meg levelét a másik fél, az írást – ezt így tartjuk korrektnek – változtatás nélkül közöljük:   

Kedves Gusztáv!  

Mérhetetlen döbbenettel láttam a tegnap megjelent nyilatkozatod, azt a hazugsághalmazt, amit képes voltál a tévében elmondani a fiadról és rólam 4 hónap hallgatás után. Döbbenetem nem annak szól, hogy engem milyen fényben tüntetsz fel – azt megszoktam és elviselem – de az, hogy négy hónap csend után, ami alatt semmit nem mondtál arról, mi történt azon az estén; négy hónap után, mely alatt számos hazugságodat hatóságok előtt cáfoltam meg bizonyítékokkal, arra jutottál, hogy első nyilvános nyilatkozatoddal neveletlennek és hazugnak állítod be a fiadat.  

Odadobtad magad helyett koncnak az áldozathibáztató hiénáknak, hogy marcangolják szét! Most a 9 éves, (ismét) védekezésképtelen fiadat tetted ki közutálatnak, és azóta is csendben tűröd, hogy „kis p…csnek”, „kisgyenyónak”, „hülyegyereknek” „neveletlen kis k…csögnek” nevezzék, akivel egy gond van: hogy nem kapott eleget… vagy elég nagyot.  

Azt a gyereket, akiről mindenki, aki ismeri (barátok, családtagok, pedagógusok, edzők) kiemelik, hogy mennyire jól nevelt, tisztelettudó, kedves, segítőkész gyerek, aki nemhogy a szüleit nem „hülyézte le” soha, de még társaival szemben is irtózik a vulgáris megnyilvánulásoktól, agresszív viselkedéstől – ennek ellenére nem voltál rest őt olyan színben feltüntetni, mintha az egész probléma oka az ő viselkedése lenne, és nyilvánosan megbélyegezted, megszégyenítetted és megaláztad Őt ezzel a kijelentéseddel.  

Bár a feleséged nyilvános posztjában el szeretne hallgattatni engem (miután nem én, hanem Te nyilatkoztál), csak azt tudom mondani, amit ő: nem fogom csendben tűrni, hogy hazugságokat állítsatok, és gyermekemet bántalmazza internetes trollok hada. De legalább egy szülője legyen, aki megvédi. 

Őszinte vallomásodban ugyanis csak azt felejtetted elmondani nekik, hogy:  

…aznap este, augusztus 14-én (amikor nálad volt nyári láthatáson a fiunk), amikor éjjel fél 12-kor megjelentetek az otthonunknál a szinte sokkos állapotban remegve síró gyerekünkkel, akkor masszívan részeg voltál. Ahogy egy barátod, színésztársad még aznap hajnalban megírta nekem (aki a kocsiban ült veletek), szó szerint: „A visszaúton hirtelen részeg lett mint a szar”. Ilyen állapotban történt az általad „nevelési célzatú pofonként” aposztrofált ütés, 

…vagy hogy már 2021 októberében megegyeztünk a gyámhatóság előtt, hogy felügyelt módon találkozol Benedekkel. Miután a családsegítő szolgálat a helyet nem tudta biztosítani, egy független pszichológus jelenlétében találkozhattatok volna a megállapodásunk szerint, azonban először ezt nehéz anyagi helyzetedre hivatkozva tagadtad meg, majd amikor átvállaltam ennek teljes költségét, akkor mindenféle indoklás nélkül továbbra sem voltál hajlandó találkozni Benedekkel, majd megírtad: „nem vagyok kötelezhető erre”, így bár valóban 5 hónapja nem láttad a fiadat, igazából már három hónapja láthatnád rendszeresen, ha akarnád. 

…hogy azóta gyámhatósági döntés is született az igazságügyi szakértő véleménye alapján, amelyben felügyelt kapcsolattartást rendeltek el, de az azóta sem kezdődött el, és megint csak nem miattam – ennek okáról ügyvéded felszólítására nem nyilatkozhatok. 

…hogy nem csak egy pofon csattant el, hanem többször megütötted Benedeket, 

…hogy amiatt nem volt lehetőség a helyzet tisztázására, mert súlyosan részeg voltál és azonnal megtámadtad a férjemet, majd nem vártad meg a kiérkező rendőröket, akiket mi hívtunk ki, hanem feleségeddel együtt elhajtottatok a helyszínről, és hogy csak azután rohantál feljelenti férjemet és engem is testi sértésért, hogy megtudtad: meggyanúsítanak téged garázdasággal. Igaz akkor még azt állítottad: megrugdostalak, nem azt, hogy „lökdösődtem”. Bár itt megjegyzem: egyik sem igaz, én a gyermekünket igyekeztem biztonságos helyre vinni, és csak reménykedni tudtam abban, hogy a férjem, aki kb. 60kg-al könnyebb, és 25cm-el alacsonyabb nálad, meg tudja védeni magát.  

…hogy nem emiatt az egy eset miatt fordultam a hatóságokhoz: a családsegítő szolgálathoz 2020 októberében, a gyámügyhöz pedig 2021 januárjában fordultam első ízben alkoholproblémáid, kiszámíthatatlan viselkedésed miatt, amit éppen jelenlegi feleséged jelezett felém és kérte több esetben, hogy a láthatásodról vigyük el tőletek Benedeket, vagy éppen át se engedjük, 

…hogy nem az augusztusi eset után jelentettelek fel zaklatásért és tartás elmulasztása miatt, hanem 2020 novemberében, mert napi szinten kaptam tőled mocskolódó, anyai és női mivoltomban megalázó, magánéletembe avatkozó üzeneteket,  

…és mert több alkalommal leskelődtél utánam vagy részegen balhéztál lakásomnál, ami miatt a múltban két alkalommal is rendőrt kellett hívnom…  

… hogy éppen zaklató üzeneteid miatt kértem a férjemet, hogy inkább ő tartsa veled a kapcsolatot, – és te akkor még hálás is voltál férjemnek segítőkész, elfogadó hozzáállása miatt,  

…azt is elfelejtetted elmondani, hogy te vagy az, aki rendszeresen szidalmazol engem és férjemet gyermekünknek, sőt te magad írtad meg nekem e-mailben: „meg fogom magyarázni neki, hogy nem vagytok egy család, és nem is lesztek azok”, míg én neked is megírtam, hogy mindenkor azt erősítjük Benedekben, hogy ti is és mi is egy új család lettünk, és szerencsés, hogy ennyi ember szereti – ennyit az ellennevelésről… 

Gusztáv! Nagyon szépen kérlek téged anyaként, szülőtársként, hogy gyermekünk érdekében ne abba fordítsd tovább az energiádat, hogy a nyilvánosság előtt kimosakodj, másokat bemocskolj magad helyett és minden áron elhárítsd a felelősséget akár annak az árán is, hogy a fiadat teszed ki tömeggyűlöletnek! Nem ezt érdemli tőled ez a kisgyerek azután a rengeteg fájdalom után, amit már okoztál neki. Meddig akarod bántani még így távolról is?  

Azt mondtad a műsor végén, hogy tiszta lappal szeretnél indulni. Kezdd akkor mondjuk egy őszinte beismeréssel és bocsánatkéréssel a fiad felé!  

Gyermeked anyja: Ildikó 

És az általános tévedések elkerülése érdekében: nem párom van, hanem férjem, nem 9 évig voltam együtt Gusztávval, hanem először 4 évet, majd 3 év különélés után 1,5 évet, nem voltunk házasok, nem voltunk jegyesek 9 évig, és nem gyerekelhelyezési vagy válóperben vagyunk, gyermekünk 2016 januárja óta hivatalosan is nálam van elhelyezve.

 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
nyugdíjas

Egy rossz döntéssel tízezreket bukhatunk a 2. nyugdíjpilléren

Katerína Vytvytska

A Kijevben élő Katerina vérfagyasztó vallomása: a táskám összecsomagolva, a legrosszabbra számítunk!

Orosz katona egy hadgyakorlat során Fotó: TASR/AP

Orosz-ukrán háború: Szlovákia orosz lőtávolba került

tél illusztráció

Ilyen időnk lesz csütörökön

Az észak királynője

Programajánló: a Scandi filmfesztivál

Új Szó

Miről ír a csütörtöki Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.