Gazdaság

Új adatbázissal népszerűsítik a szlovákiai élelmiszert

Nyitra | Az élelmiszeripari vállalkozásoknak a földművelésügyi minisztérium szerint hatékonyabban kellene keresniük a külföldi kereskedelmi partnereiket – ezt szorgalmazza a szaktárca új intézkedéscsomagja, amely a szlovákiai élelmiszerek elektronikus adatbázisára épül.
Susla Béla

2019. november 12. 16:25

élelmiszer
- Képarchívum, illusztráció

A szlovákiai élelmiszergyártóknak Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter szerint fel kellene futtatniuk a kivitelüket, növelve a hazai termelést, ezzel párhuzamosan pedig javítva az ország élelmiszer-önellátottságát.

„Amikor az agrártárca élére kerültem, gyakorlatilag nem létezett a szlovákiai élelmiszerek exporttámogatása. A jelentős nemzetközi kiállításokon hiányzott a szlovák nemzeti stand, nem voltak az élelmiszergyártókat megcélzó rendezvények, a nagykövetségeknek és a képviseleti hivataloknak pedig nem voltak megbízható adataik a szlovákiai élelmiszerekkel kapcsolatban. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy ezen mihamarabb változtatni kell. Ajtót nyitottunk az élelmiszergyártóknak, hogy bejussanak az igényes, nehezen elérhető nemzetközi piacokra, amelyeken új kapcsolatokat hoztak létre. Most pedig a szlovákiai kereskedelmi diplomáciának szeretnénk támogatást nyújtani” – jelentette be Matečná a múlt héten megrendezett nyitrai Gastro and Kulinárium szakkiállításon.

Az élelmiszergyártók és – termékek új adatbázisa – amelyhez a www.bestslovakfood.com oldalon lehet hozzáférni – a külföldi érdeklődőknek és piaci szereplőknek mutatja be a szlovákiai élelmiszereket.

Az adattárba térítésmentesen bejelentkezhet bármely szlovákiai élelmiszeripari termelő társaság, amely élelmiszertermékeket exportál, vagy hosszú távú termelési stratégiájában megcélozza a jelzett ágazatot.

„Az adatbázis azt a célt szolgálja, hogy a nagykövetségek és a diplomáciai hivatalok megismerkedjenek a szlovákiai élelmiszeriparral, és a tárgyalásaik során konkrét feltételekkel szolgáljanak a szlovákiai gyártóknak az új kereskedelmi kapcsolatok lehetőségeiről. Az adatbázist egyben eljuttatjuk a nagykövetségeknek és a gazdasággal foglalkozó diplomatáknak, akiknek a hatáskörébe tartozik a szlovákiai régió. Az adatbázis a továbbiakban megcélozza valamennyi külföldi felvásárlót, terjesztőt, valamint a kis- és a nagykereskedelmi hálózatok képviselőit is” – erősítette meg Milan Lapšanský, a földművelésügyi minisztérium élelmiszeripari és kereskedelmi osztályának a vezetője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két fürdő van az átláthatósági céglista végén

Európa-liga: nézők előtt búcsúzik a Slovan

Adventi kalendárium: Tiszta lélekkel nyissunk ajtót az ünnepnek

Vágsellye: Bevásárlótáskákba csomagolt életek

Argentínában keres menedéket Morales volt bolíviai elnök

Fico panaszt emelt a büntetőeljárás ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.