Gazdaság

Tavaly az utolsó negyedévben sem állt le a lakásárak növekedése

Pozsony | Az elemzői várakozásokkal ellentétben az elmúlt év utolsó hónapjaiban is folytatódott a szlovákiai lakóingatlanok drágulása.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. január 10. 14:00

A két- és háromszobás lakások ára a tavalyi utolsó negyedévben is nőtt, még ha nem is olyan gyors ütemben, mint korábban – derül ki a Nehnuteľnosti.sk ingatlanportál legfrissebb elemzéséből. Eszerint a megyeszékhelyek közül a legnagyobb drágulást Eperjesen mérték, ahol csak az előző negyedévhez képest is majd 8 százalékkal, 66 ezerről 71 ezer euróra nőtt a kétszobás lakások átlagára. Nagyjából 4 ezer euróval nőtt a kétszobás lakások ára azonban Kassán is, míg a III. Pozsonyi járásban (Újváros, Récse, Pozsonyszőlős) 4,5 százalékos áresést mértek. Ennél is jobban csökkent a III. Pozsonyi járásban a háromszobás lakások ára, az áresés itt elérte a 10 százalékot, ami nagyjából 21 ezer eurónak felel meg. A Nehnuteľnosti.sk elemzése szerint azonban az árak a III. Pozsonyi járásban továbbra sem alacsonyabbak, mint egy évvel korábban. A háromszobás lakások drágulása esetében is Pozsony a csúcstartó, az Óvárosban a háromszobás lakások ára a tavalyi utolsó negyedévben 16 ezer euróval nőtt az előző negyedévhez képest. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Február végén találkozik Donald Trump Kim Dzsong Unnal

Holttestet találtak egy parkoló autóban Füleken

Arsenal–Chelsea futballrangadó a képernyőn

Többen meghaltak és megégtek egy mexikói üzemanyag-vezeték robbanásában

Szociális vállalatok segíthetnek az alacsony műveltségű állástalanoknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?