Gazdaság

SPF: A Szlovák Földalap nem működésképtelen

Pozsony | A Szlovák Földalap (SPF) nem működésképtelen. Továbbra is minden olyan funkciót ellátunk, amely a kompetenciánkhoz tartozik, kapcsolatban vagyunk a gazdákkal, az önkormányzatokkal és a természetes személyekkel is. A Szlovák Földalap tanácsa nélkül is minden szükséges dolgot elvégzünk.
TASR

2018. szeptember 8. 10:24

- TASR/AP-felvétel

Ezt Adriana Šklíbová, a földalap vezérigazgatója közölte pénteken Anna Zemanová (SaS) és Radoslav Pavelka (SaS), a Földmávelésügyi és Környezetvédelmi Bizottság képviselőinek a csütörtöki (szeptember 6.) kijelentéseire reagálva.

Šklíbová elhatárolódott a képviselők kijelentéseitől, melyek szerint a földalap működésképtelen, mivel augusztusban lejárt a tanács tagjainak a megbízatási ideje. Hozzátette: a földalap továbbra is aktív.

 

2015. április 29. 11:04

Kétes ügyletek - megéri a földalapnál dolgozni

Bár a tanács tagjainak nemrég lejárt a hároméves megbízatási ideje, és új tagokat egyelőre nem választottak, az SPF-et ez nem korlátozza abban, hogy továbbra is jogi aktusokra irányuló javaslatokat tegyen – állítja az SPF. Arról sincs szó, hogy a gazdák nem dolgozhatnak a földeken. Mi több, a parlamenti bizottság ülésén (szeptember 6.) minden képviselőt tájékoztattak arról, hogy a földalap ügyeinek a legnagyobb része nem függ az SPF tanácsának az ajánlásától. „Az érvényes törvények szerint a tanács csak olyan jogi aktusokkal foglalkozik, amelyeknek ingyenes vagy visszterhes átruházás a tárgya, vagy a földalapon belül más személyeknek bérbe adott ingatlanról van szó” – közölték.

A Szlovák Földalap alapszabályzatában az áll, hogy a tanácsnak kéthavonta legalább egyszer kell összeülnie, illetve legalább hatszor egy év alatt. Ebben az évben a tanács minden hónapban ülésezett, azaz összesen nyolcszor. Legutóbb 2018. augusztus 2-án – zárta a földalap.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orbán veszélyesnek tartja a Hidat

Két holttestet találtak Kisudvarnok mellett, a Sátor-maffiaper nyomozásával lehetnek összefüggésben

Lajčák nem örül neki, hogy a migrációs paktummal visszaélnek a populisták

Rusko rendszeres ellenőrzésre jár az Igazságügyi Palotába

Az igazságügyi minisztériumnak nincs semmilyen információja Kosíkról

Vágányzár a Komárom – Komárom elosztóállomás – Hetény szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?