Gazdaság

Pellegrini: A Volkswagent érintő, speciális intézkedéseket hoz a kormány

Pozsony | A Volkswagen Slovakia (VW SK) a legnagyobb magánjellegű munkáltató, a legnagyobb adófizető és az egyik legjelentősebb beruházó Szlovákiában. A szlovák gazdaságban betöltött szerepére tekintettel a kormány haladéktalanul meghozza a vállalatot érintő, speciális intézkedéseket. Ezt csütörtökön jelentette be Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő, miután találkozott a Volkswagen Slovakia vezetőségével.
TASR

2018. június 14. 16:26

- TASR-felvétel

A tárgyaláson részt vett Peter Kažimír pénzügyminiszter, Peter Žiga gazdasági miniszter és Ján Richter munkaügyi miniszter (mindhárman Smer-SD) is.

A kormányfő elmondta: a kassai U.S. Steel után a kormány most a Volkswagen Slovakia vállalatot érintő speciális intézkedéseket hoz, melyek az infrastruktúrával, az alkalmazottak képzésével és más területekkel függnek össze. A VW SK jelenleg 1850 új munkatársat keres autószerelő, autóvillamossági műszerész, autóbádogos és más munkakörbe. Ezzel kapcsolatban Pellegrini elmondta: a tervezett intézkedések egy része megkönnyíti majd a munkavállalói engedélyek beszerzését a külföldi munkavállalók számára. Bár a VW SK a hazai munkaerőt részesíti előnyben, az átlagon felüli munkafeltételek ellenére egyre nehezebben találnak ilyen munkavállalókat.

 

2018. április 17. 18:36

Ötszáz új alkalmazottat keres a Volkswagen

A miniszterelnök arról is beszélt: megengedhetetlen, hogy a pozsonyi üzem körüli infrastruktúrafejlesztés bürokratikus akadályokba ütközzön. Ezen a téren is azonnali rendezést ígér. A tárgyaláson részt vettek a helyi önkormányzat képviselői is.

A VW SK nyilvántartásában jelenleg 13 700 törzsállományba tartozó alkalmazott szerepel. A tavalyi évet a vállalat 240 millió euró adózás előtti haszonnal zárta, a forgalma összesen 7,55 milliárd euró volt. A beruházások összege 2017-ben meghaladta a 369 millió eurót. A gyárban tavaly csaknem 362 000 autót szereltek össze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

„Megalázták az alkotmánybíró-jelölteket”

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

GALÉRIA: Elindultak a traktorok, Pozsonyba tartanak

Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján

Újabb forgalomkorlátozások a D4-es és R7-es út építése miatt

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?