Gazdaság

Megéri részvényekbe fektetni a pénzünket

Pozsony | Az elmúlt év végén ugyan látványos kilengéseket produkáltak a tőzsdék, akik azonban a bankszámlák nyújtotta silány betéti kamatoknál nagyobb ütemben szeretnék fialtatni a megtakarításaikat, azoknak az elemzők szerint idén sem szabadna megijedniük a részvényektől és a kötvényektől.
Molnár Iván

2019. január 16. 18:00

„Szlovákiában tavaly 1,6 milliárd euróval, 35,5 milliárd euróra nőtt a bankbetétek összege, miközben az ilyen betétek valós hozama, az inflációt is figyelembe véve, mínusz 1,8 százalék körül mozog” – nyilatkozta Maroš Ďurík, az Across Private Investments befektetési társaság igazgatója. Szerinte épp ezért nem érdemes idő előtt konzervatív befektetési formákba menekülni, hiszen a részvények, a kötvények és az ingatlanalapok még idén is ígéretes hozamot biztosíthatnak. Andrej Rajčány, az Across Private Investments portfóliómenedzsere szerint idén még nem kell számítanunk a világgazdaság visszaesésére sem.

Az Across Private Investments képviselőinek az előrejelzését támasztja alá a svájci UBS bank legfrissebb elemzése is. Eszerint idén részvényben kellene tartaniuk a pénzüket a befektetőknek, függetlenül attól, hogy milyen a kockázatvállalási hajlandóságuk. Nem valószínű ugyanis, hogy recesszió lesz, így a vállalati profitok tovább emelkedhetnek.

Az UBS szerint a recessziókat megelőző 6–18 hónapban lehet a legjobb hozamokat elérni.

Akik például tavaly karácsonykor eladták a részvényeiket, azok kimaradtak azóta egy 10 százalékos növekedésből. Ha számításba vesszük a pozitív növekedési rátákat, a kínai lazítás folytatását,  a részvénypiacok 12–15 százalékos hozamot biztosíthatnak idén az UBS szerint. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?