Gazdaság

Már utalják a pénzt a szlovákiai gazdáknak

Pozsony | Az uniós tagállamok december elsejétől folyósíthatják a gazdáknak a közvetlen kifizetéseket. Szlovákiában az Agrárkifizető Ügynökség az elmúlt napokban ezeket több mint 14 ezer gazdának hagyta jóvá.
Susla Béla

2018. december 18. 16:18

Az 58 937 kérvényből a termőterületekre és az állatokra 40 044 kifizetést hagytunk jóvá, 222,5 millió euró értékben – nyilatkozta Juraj Kožuch, az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) vezérigazgatója. Az uniós jogszabályok alapján a közvetlen kifizetések a következő naptári év június 30-áig folyósíthatók. Idén decemberben a PPA a közvetlen támogatásokat az egységes kérvényezési rendszerben a kiegészítő belföldi közvetlen területi kifizetésekre és a komlóra hagyta jóvá. Az elkülönített közvetlen kifizetési rendszerben ez a területre és a környezetvédő mezőgazdasági eljárásokra érvényes. A lekötött közvetlen kifizetéseket a munkaerő-igényes zöldség- és gyümölcstermesztésre, a paradicsom-, a komló-, valamint a cukorrépa-termesztésre, a bárány és kecsketenyésztésre, valamint a fejőstehén-tenyésztésre hagyták jóvá. Az Agrárkifizető Ügynökség szerint 2019 második negyedévében hagyják jóvá a további kérvényeket a közvetlen kifizetésekkel kapcsolatban, amelyeket idén nyújtottak be a gazdák. Ezek között szerepelnek többek között a kedvező klímafeltételeket és az állatállományok tenyésztési feltételeit biztosító intézkedések. (sb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Laza, mint a Riga-lánc

Megunta az örökös nyaralást és visszatért a börtönbe egy szökött elítélt Ausztriában

Két motoros ütközött egymásnak a Losonci járásban

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Másfél évtizede nem volt olyan gyenge a húsvéthétvége az amerikai mozikban, mint idén

SOROZATDARÁLÓ: Rabok legyünk vagy szabadok?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?