Gazdaság

Hatalmas büntetésekkel fenyeget az adóhivatal

Pozsony | Az adóhivatal eKasa számítógépes rendszerérének a beindítása óta a központi adó- és vámhivatal munkatársai csaknem 1200 vállalkozót ellenőriztek, és az esetek több mint 60%-ánál találtak hiányosságot – nyilatkozta Lenka Wittenbergerová, a központi adó- és vámhivatal vezetője.
Molnár Iván

2019. szeptember 11. 17:06

A mulasztások miatt az adóellenőrök együttesen nagyjából 380 ezer eurós büntetést osztottak ki. Wittenbergerová elismerte azonban azt is, hogy a nagyjából 240 ezer szlovákiai pénztárgépből még mindig csak nagyjából 120 ezer van rákötve az adóhivatal eKasa számítógépes rendszerére. Ladislav Hanniker, a központi adó- és vámhivatal csalás elleni részlegének a vezetője szerint a vállalkozóknak nem érdemes halogatniuk az áttérést. Az állam ugyan az idei év végéig adott haladékot a vállalkozóknak arra, hogy teljesítsék az adóhivatalok számítógépes rendszerével összekötött online pénztárgépekkel kapcsolatos összes kötelességüket, ehhez azonban július elsejéig ki kellett kérniük az adóhivataltól a kasszához szükséges új kódot. A halasztást csak azért tették lehetővé, mert nem volt elég olyan kassza a piacon, amely megfelel az új rendszer kritériumainak, Hanniker szerint mára azonban változott a helyzet, vagyis kasszából már van elég. Akik az idei év végéig sem csatlakoznak az eKasa rendszerhez, azok Hanniker szerint jövőre hatalmas büntetésekre számíthatnak. (mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Cséfalvay: A Hídban nincs elég erő és akarat

Kedden Füleken játszik a DAC – a hazaiaknak ez az év meccse

Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Továbbra sem javult a pedagógusok helyzete

Az MKP egyelőre nem válaszol az OĽaNO ajánlatára

VIDEÓ: Alvó sofőr okozta a balesetet a pozsonyi Sitina-alagútban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?