Egyre több lakás épül

Pozsony | Szlovákia javuló gazdasági mutatói tavaly a lakásépítésre is rányomták a bélyegüket.
SITA

2015. március 9. 11:47

A statisztikai hivatal múlt héten kiadott jelentése szerint 2011 óta nem nőtt olyan gyorsan a gazdaság teljesítménye, mint tavaly: a bruttó hazai termék (GDP) az elmúlt évben 2,4 százalékkal bővült, ezzel párhuzamosan az átlagbér 4,1 százalékkal nőtt, és a csökkent az állástalanok száma is. Mindezek fényében nem csoda, hogy az elmúlt évben 15 836, vagyis 7,3 százalékkal több lakás építéséhez kezdtek hozzá, mint egy évvel korábban. A magáncégek és a lakosság által megkezdett építkezések száma még ennél is nagyobb mértékben, csaknem 10 százalékkal nőtt. Az állami lakásépítés ezzel szemben ugyanakkor csaknem a felével esett vissza, állami pénzekből így tavaly csupán 299 lakás építésének láttak neki. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Hunčík Péter

Maradandó sorsesemény

Ursula von der Leyen

Nem bízhatunk az unió múlt héten bejelentett mentőövében

matovič trianon

Matovič: Építsük közösen Szlovákiát

Sólymos László

A Híd és a Magyar Fórum az alkotmány preambulumának módosítását szorgalmazza

skalica

II. fociliga: óriási az elégedetlenkedés, visszaléphet a Skalica

Kalmár örült, Holman nem

Esti mérkőzések várnak a DAC-ra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.