Drágul a posta, kevés a levél

Szlovákiában októbertől átlagosan 9,17 százalékkal nő a postai szolgáltatások díjszabása – legalábbis ezzel számol a postai szolgáltatásokért felelős hivatal, amely a drágulást azzal magyarázza, hogy a posta egyre kevesebb levelet kézbesít.
Molnár Iván

2016. július 22. 17:32

Az éves csökkenés 5–7 százalék között mozog, emiatt pedig nőnek az egy kézbesítésre jutó költségek.

Az előzetes hírek szerint azonban nem a levelek kézbesítése drágul a legjobban, hanem a postai átutalásoké. A levelek feladásáért átlagosan 5 centtel fizetünk majd többet, az első osztályú küldemények esetében a drágulás így átlagosan 4,25, a másodosztályúknál 5,63 százalékos lesz. Az ajánlott levelekért 7,14 százalékkal fizetünk többet, a csomagfeladás díja pedig nem változik. A pénzátutalások díja ugyanakkor nagyjából 10–20 centtel nő. Jó hír, hogy októbertől a posta is lehetővé teszik, hogy a szolgáltatásaiért bankkártyával is fizethessünk. Ha ezt a szolgáltatást bevezetik, az összes bank kártyáját kénytelenek lesznek elfogadni.

Az őszi áremelésnek köszönhetően az állami tulajdonban levő Szlovák Posta bevételei idén várhatóan 3,5, jövőre pedig 14,2 millió euróval nőhetnek. A posta díjszabásán legutóbb 2013-ban módosítottak, akkor 14 százalékkal nőttek az árak. A Szlovák Posta gazdasági eredményei ugyanakkor korántsem rosszak: a társaság bevételei tavaly elérték a 308 millió eurót, a bruttó nyeresége pedig meghaladta a 4 millió eurót.

Önnek ajánljuk
sólymos lászló

Sólymos László benyújtotta a lemondását

Máté Eszter

Már szinte alig lehet biomézet előállítani

Érsekújvár

Vágsellyén és Érsekújvárban is emelték az ingatlanadót

Zuzana Čaputová

Čaputová elfogadja Sólymos lemondását

dd

Botrány a Grammy-díjátadó előtt

bugár sólymos

A Híd tiszteletben tartja Sólymos László döntését

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.