1200-zal nő a munkanélküliek száma

Privigye |

<p>Privigyén bezár a Yazaki Slovakia nevű kábelgyár, és mind az 1200 alkalmazottjától megválik - erősítette meg Adam Tkáč, a cég tanácsadója. A Yazaki a kilencvenes évek közepe óta üzemel a felső-nyitrai régióban.</p>

A gyárat június 30-án zárják be. A cég a bezárás fő okaként az autóipari árak esését jelölte meg, mely hozzájuk is begyűrűzik, mivel autókhoz gyártottak kábeleket. A cég 18 millió eurós veszteséggel zárt.

A vállalat világszerte 50 ezer alkalmazottat bocsátott el. Szlovákiában a privigyei mellett még Nagymihályban van egy gyáruk. Ezt azonban nem zárják be, sőt, újabb munkaerőt toboroznak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?