Fekete krónika

Kirándulóhajó süllyedt el a Viktória-tavon, a 70-et is elérheti a halottak száma

Kampala | Eddig 29 holttestet találtak, több tucatnyi az eltűntek száma.
MTI

2018. november 25. 12:50

TASR/AP-felvétel

Vasárnapra virradóra Ugandában felborult a Viktória-tavon egy túlzsúfolt kirándulóhajó. Mintegy száz utast szállított, közülük 27 embert sikerült élve kimenteni. A baleset a fővárostól, Kampalától 20 kilométerre délre történt.

„Éjjel tizenhárom holttestet emeltünk ki a vízből, reggel további tizenhatot” - mondta Zula Gannyana rendőrségi tisztségviselő.

„A hajón sokan utaztak, lehet, hogy számuk meghaladta a százat is” - fűzte hozzá.
 
Patrick Onyango rendőrségi szóvivő ugyanakkor azt mondta, hogy 84-en tartózkodhattak a fedélzeten.

Értesülések szerint a kimentettek között van Daudi Kintu Wasajja herceg, Ronald Mutebi bugandai király fivére is. Buganda a legnagyobb a kelet-afrikai állam királyságai között. Az ugandai királyságok uralkodói jelentős társadalmi befolyással, de csekély politikai hatalommal bírnak.

Ugandában nem ritkák a hajóbalesetek, mert a számtalan tavon rossz időben is közlekedő bárkák gyakran túlzsúfoltak és öregek.

Gannyana szerint a katasztrófát a bárka túlzsúfoltsága és a rossz időjárás együttesen idézhette elő. A baleset időpontjában viharos idő volt a tavon. Hozzátette: a bárkának nem volt érvényes üzemeltetési engedélye, ugyanis rossz műszaki állapota miatt korábban eltiltották a hajózástól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik Pavol Rusko újabb bírósági pere

Túl van az életveszélyen a Ligetfalun szerdán meglőtt férfi

Leesett egy lány a pozsonyi Sznf híd kilátójáról

Heves esőzésre figyelmeztetnek a meteorológusok

Öt évet kapott a volt polgármester

VIDEÓ: Így viselkedik a méz a súlytalanságban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?